Orkaitėje keptas kiaulienos kepsnys su pesto padažu

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Orkaitėje keptas kiaulienos kepsnys su pesto padažu

Paskelbė:

Šis orkaitėje keptas kiaulienos kepsnys su pesto padažu yra tikras šventinis patiekalas, kuris nustebins ir patenkins net pačius išrankiausius svečius. Pesto padažas suteikia mėsingam kepsniui gaivumo ir intensyvaus skonio, o kiauliena tampa itin sultinga ir minkšta, pasiekus idealią temperatūrą.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Kiaulienos sprandinė: Tai puikus baltymų šaltinis, turintis vitaminų ir mineralų, tokių kaip B grupės vitaminai ir geležis, reikalinga energijai bei raumenų funkcijai palaikyti.
  • Pesto padažas: Sudėtyje turi šviežių žolelių, alyvuogių aliejaus, riešutų ir sūrio, kurie papildys organizmą sveikais riebalais, antioksidantais bei vitaminais.
  • Prieskoniai: Mėsai naudojami prieskoniai papildo patiekalo skonį ir suteikia papildomų mineralų bei eterinių aliejų, naudingo virškinimo sistemai.
  • Aliejus: Naudojamas kepti mėsa ir suteikia papildomų mononesočiųjų riebalų rūgščių, naudingų širdžiai.


Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: ~1,8-2 kilogramo
  • druska
  • mėgstami prieskoniai mėsai
  • pirktinis arba namų gamybos pesto padažas
  • aliejus


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia ištraukite kiaulienos sprandinę iš šaldytuvo ir palikite bent valandą arba kiek ilgiau pabūti, kad "atšiltų".

2. Po to ištepkite kiaulieną druska ir palikite maždaug 60 minučių, kad suminkštintų mėsą.

3. Tuomet druską būtinai nuplaukite, ištepkite mėgstamais prieskoniais (geriausia nelabai druskingais) ir kruopščiai ištepkite pesto padažu.

4. Palikite dar maždaug 60 minučių pastovėti.

5. Šį kiaulienos kepsnį galite kepti dviem būdais: arba mėsą dėkite ant grotelių, o apačioje į skardą pripilkite vandens, arba mėsą dėkite į kepimo indą (prieš tai įpylę aliejaus) ir šalia pastatykite indą su vandeniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje tol, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 75 laipsnius (visiškai iškeptam arba "well done" kepsniui). Beje, jeigu namie neturite termometro, 2 kilogramus mėsos reikia kepti apytiksliai 1 valandą 40 minučių.

6. Išėmus mėsą iš orkaitės, ją būtinai uždengiame su folija, ir paliekame "pailsėti". Šitaip sultys kepsnyje pasiskirsto tolygiau ir mėsa būna skanesnė.

7. Patiekti galite su salotomis, ant grotelių keptomis bulvėmis, baltu grybų padažu arba kitu mėgstamu garnyru. Paskanaujam!