Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "Armonika"

Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena


Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "Armonika"

Paskelbė:
09 Geg. 2022
Tai itin sultingas bei nuostabus kepsnys pagamintas iš kiaulienos sprandinės. Armonikos pavadinimą jis gavo todėl, kad tokia jo išvaizda, kai mėsos tarpuose yra pridedame įvairių daržovių ir sūrio. Trumpai tariant, labai rekomenduoju. Aš tokį kepsnį įprastai Kalėdoms, bet jis tinka pačioms įvairiausioms šventėms arba tiesiog, kai norisi karališkos vakarienės. 



Ingredientai



  • kiaulienos sprandinė: 1,5 kilogramo
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • sūris rūkyta "nida"
  • mozarelos gabaliukai
  • pomidorai: 2
  • česnakas
  • mairūnas
  • kmynai
  • garstyčios
  • druska
  • paprikos milteliai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sprandinę susipjaustome (ne iki galo perpjauname, tik įpjauname, palikdamos apačią neperpjautą) 1,5 centimetro storio kepsneliais. Aš pati kepsnelius tepiau garstyčių bei majonezo, čili mišiniu, barsčiau česnakų, mairūno, paprikos, druskos.
2. Tada kitus produktus susipjaustome žiedais. Į tarpus, tarp sprandinės kepsnelių, sudėliojame žiedelį sūrio (kaitaliojame, į vieną tarpą mozarelos, kitą tarpą rūkyto sūrio), svogūno, pomidoro ir taip, kol susisluoksniuos visa sprandinė. Viršų pašlakstome aliejumi bei pabarstome česnakais.
3. Aš pati kepiau 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą ir 20 minučių, paskui nudengus dar 20 minučių. Skanaujame!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: