Farširuotų mėsos kukuliukų receptas su skaniausiu pomidorų padažu

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Farširuotų mėsos kukuliukų receptas su skaniausiu pomidorų padažu

Paskelbė:

Farširuotų mėsos kukuliukų receptas su skaniausiu pomidorų padažu

Šie farširuoti mėsos kukuliukai su skaniausiu pomidorų padažu yra idealus patiekalas tiek šeimos vakarienei, tiek svečiams. Jų minkšta, sultinga vidinė struktūra ir aromatingas padažas puikiai dera su įvairiais garnyrais, kaip bulvės, ryžiai ar makaronai. Kukuliukai su pomidorų padažu yra ne tik labai skanūs, bet ir lengvai paruošiami, todėl tai gali tapti vienu iš jūsų mėgstamiausių patiekalų.


Kodėl šie kukuliukai naudingi sveikatai?


Šis patiekalas yra puikus baltymų šaltinis, nes pagrindinis ingredientas yra mėsos faršas, o ryžiai suteikia kompleksinių angliavandenių, kurie padeda suteikti energijos visai dienai. Grietinėlė ir pomidorų pasta prideda malonaus skonio, o padažas pagamintas su natūraliais ingredientais, be jokių dirbtinių priedų. Kukuliukai, paruošti su šviežiais ingredientais ir sveikais prieskoniais, tinka subalansuotai mitybai ir papildo jūsų dienos racioną svarbiais mikroelementais bei vitaminų šaltiniais.


Ingredientai

  • mėsos faršas: 500 gramų (aš naudoju kiaulieną)
  • ryžiai: 200 gramų
  • svogūnai: 1
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • pipirai
Padažui:
  • grietinėlė: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • lauro lapai: 1


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išverdame ryžius, kol bus pusiau išvirę.

2. Tuomet sumaišome su svogūnu, kiaušiniu, druska bei pipirais.

3. Po to dedame pasirinktą faršą bei išmaišome iki vientisos masės.

4. Drėgnomis rankomis sulipdome nedidelius mėsos rutuliukus. Kiekvieną jų apvoliojame miltuose.

5. Tada apkepkite kukuliukus keptuvėje iš visų pusių kol tampa rusvi.

6. Po to dedame juos į puodą su storu dugnu.

7. Sumaišome 150 mililitrų vandens su grietinėle bei gautu mišiniu užpilame kukulius.

8. Dedame lauro lapą ir troškiname ant mažos ugnies maždaug 20 minučių.

9. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!