Greitas ir skanus plovas su kiauliena ir pomidorų padažu

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Greitas ir skanus plovas su kiauliena ir pomidorų padažu

Paskelbė:

Greitas ir skanus plovas su kiauliena ir pomidorų padažu

Šis plovas su kiauliena ir pomidorų padažu yra idealus pasirinkimas, kai norite paruošti skanų ir sotų patiekalą greitai. Kiauliena suteikia plovui sotumo, o pomidorų padažas – gaivumo ir švelnios rūgštelės. Ryžiai, morkos, svogūnai ir česnakas puikiai subalansuoja skonį ir prideda natūralių aromatų. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.


Nauda sveikatai:


  • Kiauliena yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda atstatyti raumenis ir energiją.
  • Ryžiai suteikia ilgalaikį sotumo jausmą ir yra lengvai virškinami.
  • Morkos ir svogūnai yra puikūs vitaminų ir mineralų šaltiniai, stiprinantys imuninę sistemą.
  • Česnakas pasižymi antibakterinėmis savybėmis, taip pat padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą.
  • Pomidorų padažas prideda daug vitaminų ir antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo oksidacinio streso.


Ingredientai

  • kiauliena: ~500-600 gramų (mentė, kumpis arba sprandinė)
  • ryžiai: ~300-400 mililitrų (plikyti arba auksiniai)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • morkos: 2
  • česnakas: 1 galvutės
  • chmeli suneli prieskoniai
  • plovo prieskoniai
  • druska
  • pipirai
  • aliejus
  • pomidorų padažas



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite panašiai kaip guliašui. Keptuvę įkaitinkite su šlakeliu aliejaus, dėkite mėsytę, apkepkite.

2. Pabaigoje kepimo dėkite pusę česnako sutraiškyto (nuluptą skiltelę uždėjusios peilį gerai paspaudžiame delnu, kad susitraiškytų) skilteles, berkite prieskonių ir druskos.

3. Dar šiek tiek pakepinusios, perdėkite mėsą į puodą. Puodas geriausiai tinka kuo platesnis bei storu dugnu.

4. Tuomet mėsą užpilkite vandeniu, kad apsemtų bei užkaiskite. Virkite maždaug 20 minučių. Virimo metu sudėkite pakepintus svogūną bei morkas (tarkuotas burokinės tarkos pagalba).

5. Praėjus 20 minučių, dėkite gerai išplautus ryžius bei įpilkite dar vandens, kad virš visų produktų būtų maždaug per pirštą, berkite druskytę, pipirus, prieskonius, susmaigstykite į ryžius likusias česnako skilteles, uždenkite ir užvirus primažinkite ugnį. Tik nieko nemaišykite! Viskas privalo virti taip kaip sudėta, sluoksniais.

6. Po maždaug 15 minučių pradengusios dangtį pažiūrėkite ar netrūksta vandens, jei reikia, įpilkite truputį verdančio vandens.

7. Dar kelias minutes pavirkite, dėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite, pakaitinkite bei išjunkite. Palikite kelias minutes pastovėti. Patiekite ir skanaukite!

8. Pastebėjimas: Mūsų šeima prie plovo dar labai mėgsta valgyti marinuotų agurkėlius arba burokėlius.