GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!

Kategorija: Jautiena, veršiena


GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 2 dideli (sukapoti gabaliukais)
    • česnakas: 1 skiltelės (sutrintos)
    • troškinimui tinkama jautiena: ~750 gramų (supjaustyta 4 centimetrų dydžio kubeliais)
    • miltai: 1 valgomųjų šaukštų
    • raudonosios paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • sultinys: 300 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • konservuoti pomidorai savo sultyse: 400
    • žaliosios paprikos: 1 (supjaustytos kvadratėliais)
    • grietinė: 150 gramų
  • Knedliams:
    • miltai: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintų žolelių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • druska
    • pipirai
    • smulkiai pjaustyti lašinukai: 50 gramų
  1. Iš pradžių įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus bei česnakus, kol svogūnai suminkštės. Sudedame mėsos gabaliukus bei iš visų pusių apskrudiname. Pabarstome miltais, paprikos milteliais, druska ir pipirais, gerai išmaišome. Supilame sultinį bei konservuotus pomidorus, užviriname, uždengiame dangčiu ir troškiname ant nedidelės ugnies maždaug 60 minučių.
  2. Per tą laiką, paruošiame knedlius: persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, pipirais, žolelėmis bei lašinukais. Su trupučiu šalto vandens išminkome tešlą. Miltuotomis rankomis suformuojame 8 arba 12 rutuliukų.
  3. Po valandos į guliašą suberiame paprikos gabaliukus bei troškiname dar maždaug 10 minučių. Po 10 minučių, į puodą sudedame knedlius bei toliau troškiname dar maždaug 20 minučių (arba kol mėsa bus minkšta, o knedliai išvirę). Įmaišome grietinę, trumpai pakaitiname bei patiekiame!
  4. Pastebėjimas: Prie tokio guliašo labai labai tinka marinuoti agurkai.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: