GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Kategorija: Jautiena, veršiena
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 2 dideli (sukapoti gabaliukais)
- česnakas: 1 skiltelės (sutrintos)
- troškinimui tinkama jautiena: ~750 gramų (supjaustyta 4 centimetrų dydžio kubeliais)
- miltai: 1 valgomųjų šaukštų
- raudonosios paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
- sultinys: 300 mililitrų
- druska
- pipirai
- konservuoti pomidorai savo sultyse: 400
- žaliosios paprikos: 1 (supjaustytos kvadratėliais)
- grietinė: 150 gramų
- Knedliams:
- miltai: 100 gramų
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovintų žolelių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
- druska
- pipirai
- smulkiai pjaustyti lašinukai: 50 gramų
- Iš pradžių įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus bei česnakus, kol svogūnai suminkštės. Sudedame mėsos gabaliukus bei iš visų pusių apskrudiname. Pabarstome miltais, paprikos milteliais, druska ir pipirais, gerai išmaišome. Supilame sultinį bei konservuotus pomidorus, užviriname, uždengiame dangčiu ir troškiname ant nedidelės ugnies maždaug 60 minučių.
- Per tą laiką, paruošiame knedlius: persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, pipirais, žolelėmis bei lašinukais. Su trupučiu šalto vandens išminkome tešlą. Miltuotomis rankomis suformuojame 8 arba 12 rutuliukų.
- Po valandos į guliašą suberiame paprikos gabaliukus bei troškiname dar maždaug 10 minučių. Po 10 minučių, į puodą sudedame knedlius bei toliau troškiname dar maždaug 20 minučių (arba kol mėsa bus minkšta, o knedliai išvirę). Įmaišome grietinę, trumpai pakaitiname bei patiekiame!
- Pastebėjimas: Prie tokio guliašo labai labai tinka marinuoti agurkai.
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Jautienos troškinys su daržovėmis
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Airiškai lėtai troškinta jautiena
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Šaltiena
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje
AŠTRI POMIDORŲ SRIUBA | RECEPTAS
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Šventėms – tortas „Snickers“
Tikras vengriškas jautienos guliašas
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Jautienos ir kokosų karis
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Skaniausia užkanda iš pomidorų
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS