Kalakutienos guliašas
Kategorija: Kalakutiena / Vištiena ir paukštiena
Nerealiai gardus guliašas iš kalakutienos. O jau kaip vyras ir vaikai išgyrė… Ir dar paprašė pakartoti! Kažkas fantastiško. Gal tikrai labai valgyti tuo metu norėjo… :) Bet iš tikrųjų nerealiai skaniai gavosi. Obuoliai su kmynais itin gerai susidraugauja su mėsa. O ir mėsa neprivalo būti kalakutiena. Net ir kiauliena tinka, ar vištiena. Iš visos širdies rekomenduoju pamėginti. :)
1. Pradžioje mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome prieskoniais bei išmaišome.
2. Svogūnus supjaustome smulkiai arba pusžiedžiais.
3. Morkas supjaustome kubeliais, obuolius sutarkuojame su burokine tarka.
4. Tuomet įkaitintame aliejuje gerai pakepiname svogūnus, dedame mėsą bei kepame maždaug 5 minutes.
5. Po to sudedame morkas bei obuolius, uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį bei leidžiame pasitroškinti dar kokias 7 minutes. Įpilame vandens, ir vėl uždengus troškiname apie 40 minučių.
6. Pabaigoje įdedame grietinės, išmaišome bei nukeliame nuo ugnies (ilgai nekaitiname, kad grietinė “nesuskiltų”, t. y. nesutrauktų į tokius mažiukus taškeliukus). Taip pat galima užbarstyti šviežių petražolių.
7. Patiekiame su bulvių koše ir skanaujame!
Ingredientai
- kalakutiena: 500 gramų (naudota krūtinėlė)
- malta dž. saldi paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- svogūnai: 2
- morkos: 2
- obuoliai: 2
- aliejus
- vanduo: 200-300 mililitrų
- grietinė: 150 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome prieskoniais bei išmaišome.
2. Svogūnus supjaustome smulkiai arba pusžiedžiais.
3. Morkas supjaustome kubeliais, obuolius sutarkuojame su burokine tarka.
4. Tuomet įkaitintame aliejuje gerai pakepiname svogūnus, dedame mėsą bei kepame maždaug 5 minutes.
5. Po to sudedame morkas bei obuolius, uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį bei leidžiame pasitroškinti dar kokias 7 minutes. Įpilame vandens, ir vėl uždengus troškiname apie 40 minučių.
6. Pabaigoje įdedame grietinės, išmaišome bei nukeliame nuo ugnies (ilgai nekaitiname, kad grietinė “nesuskiltų”, t. y. nesutrauktų į tokius mažiukus taškeliukus). Taip pat galima užbarstyti šviežių petražolių.
7. Patiekiame su bulvių koše ir skanaujame!
Raktažodžiai:
guliasas, kalakutiena, paprika, saldi paprika, kmynai, pipirai, svogunai, morkos, obuoliai, aliejus, vanduo, grietine
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
Šernienos guliašas
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Troškinys su malta mėsa
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
Kalakutienos ir ryžių troškinys
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Naminis kebabas lavaše su vištiena
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
Bulvės įdarytos malta kalakutiena