Gildijos kepsnys su morkomis, svogūnais, majonezu
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- kiaulienos nugarinės kepsniai: 6
- džiūvėsėliai
- kiaušiniai: 3
- majonezas
- morkos: 2
- svogūnai: 2
- džiovinti baravykai: 25 gramų
- bulvės: 6
- sviestas
- krapai
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių grybus pamirkykite maždaug 1-2 valandas piene.
2. Po to užpilkite vandeniu, įdėkite druskos bei virkite maždaug pusvalandį.
3. Bulves išvirkite bei sugrūskite įdėjusios šiek tiek sviesto.
4. Tuomet morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite bei kartu pakepinkite keptuvėje.
5. Tada kiaulienos nugarinę išmuškite, įtrinkite prieskoniais, pavoliokite džiuvėsėliuose, paskui kiaušinių plakinyje bei kepkite įkaitintoje keptuvėje po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės.
6. Kepsnius sudėkite į kepimo skardą, aptepkite majonezu, užklokite keptomis morkomis bei svogūnais, dėkite baravykų ir uždenkite paruošta bulvių koše.
7. Apibarstykite susmulkintais krapais.
8. Galiausiai dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepkite maždaug 20 minučių.
9. Patiekite su mėgstamu garnyru ir mėgaukitės!