Kiaulienos nugarinės kepsneliai, orkaitėje su sūriu

Kategorija: Kiauliena


Kiaulienos nugarinės kepsneliai, orkaitėje su sūriu

Paskelbė:
05 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • kiaulienos nugarinė: ~700 gramų
  • majonezas: ~6 valgomųjų šaukštų
  • sutarkuotas mocarelos sūris: 80 gramų
  • sutarkuotas fermentinis sūris: 80 gramų ("Gauda" ar "Edamas" ar panašus)
  • svogūnai: 2 (vid. dydžio)
  • druska
  • česnako milteliai
  • džiovintos petražolės
  • baltieji pipirai
  • raudonosios paprikos milteliai



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustykite nedideliais, maždaug 1,5 centimetro storio gabaliukais.

2. Šiuos gabaliukus išmuškite mėsos muštuku.

3. Tuomet norimą kiekį prieskonių sumaišykite indelyje, apibarstykite kiekvieną mėsos gabaliuką iš abiejų pusių.

4. Palikite pasimarinuoti šaldytuve maždaug 15 minučių arba ilgiau, arba galite kepti iškart (priklausomai kiek turite laiko).

5. Tada svogūną nulupkite, perpjaukite perpus bei supjaustykite griežinėliais.

6. Tada kiaulienos gabaliukus išdėliokite ant kepimo skardos, apibarstykite svogūnu, ant visų gabaliukų tolygiai užtepkite majonezo, apibarstykite sutarkuotais sūriais. Uždenkite su kepimo folija.

7. Po to kepsnelius kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje uždengtus folija maždaug 25 minutes.

8. Paskui nuimkite foliją bei dar kepkite apie 20 minučių, kol kepsneliai gražiai apskrus. Nerealiai gardu ir taip paprasta! Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: