Vytinta kiaulienos išpjova su laimu ir džinu
Kategorija: Kiauliena
Reikės:
- 1 kiaulienos išpjovos (apie 600 g)
- 0,5 šaukšto druskos
- 30 ml džino
- 0,5 šaukštelio česnakų miltelių
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
- 1 laimo žievelės
- 2 – 3 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių
Gaminimo eiga:
Nupjaustykie nuo išpjovos visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite išpjovą sumaišykite druska, cukrų, džiną, pipirus, česnako miltelius ir laimo žievelę. Įdėkite į indą išpjovą, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.Pasisūdžiusią išpjova išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Išpjovą suvyniokite į merlinį audinį arba lengai apsukite popieriniu rankšluosčiu, pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 5 – 7 dienas. Stebėkite, kad išpjova apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.
Įsisūdžiusi kiaulienos išpjova paruošta vytinimui:
Kiaušinius dažome natūraliai
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Kaimynai pavydės tokių sultingų pomidorų: pravers vos 1 gudrybė
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tortas „Juodasis miškas“
Mielinės spurgos su džemu
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Citrininis pyragas
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Krapų padažas
Kokteilis "Cosmopolitan"
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Tortas „Raffaello“
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Sotus avienos ragu