Keptuvėje kepti kiaulienos išpjovos kepsniai su mocarela ir pomidorais

Kategorija: Kiauliena


Keptuvėje kepti kiaulienos išpjovos kepsniai su mocarela ir pomidorais

Paskelbė:
25 Vasario 2024

Ingredientai


  • kiaulienos išpjova: 500 gramų
  • druska
  • pipirai
  • mėsos prieskoniai
  • baltas vynas: 150 mililitrų
  • jautienos sultinys: 150 mililitrų
  • pomidorai: 2
  • Mocarela: 2 pakelių (po 125 gramus)
  • bazilikas: 2 šakelių
  • aliejus (kepimui)



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaulieną supjaustome į aštuonis gabalėlius bei atsargiai išmušame.

2. Tada pagardiname druska, pipirais bei mėsos prieskoniais. Paliekame maždaug pusvalandžiui marinuotis.

3. Tuomet pomidorus nuplauname, sudedame į dubenį bei užpilame su verdančiu vandeniu. Porą minučių palaikome karštame vandenyje. Išgriebiame bei nulupame odelę. Pomidorus bei mocarela supjaustome griežinėliais (po 8). Nuskabome baziliko lapelius. Užviriname sultinį.

4. Tada keptuvėje įkaitiname 2-3 valgomuosius šaukštus aliejaus bei iš abiejų pusių apkepame mėsą. Iškepusia mėsą atidedame į šalį.

5. Po to į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilame sultinį bei vyną. Kaitiname ant didelės ugnies, kol trečdalis dalis skysčio nugaruos.

6. Sumažiname ugnį bei sudedame mėsą. Ant kiekvieno griežinėlio dedame riekę pomidoro, 4-5 lapelius baziliko bei po riekę mocarelos.

7. Keptuvę uždengiame dangčiu bei pakaitiname maždaug 3-4 minutes. Išimame kepsnius. Padidiname ugnį bei kaitiname padažą, kol šis pradės tirštėti.

8. Į lėkštę pilame padažą bei dedame iškeptus kepsnius. Labai gardu valgyti su bulvių koše. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: