Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Kategorija: Kiauliena
Mėsa prancūziškai su bulvėmis yra neįprastai gardus patiekalas. Pabandykite pasigaminti jį puodynėje - gausis tik dar skaniau bei kvapniau nei kepimo skardoje!
Ingredientai:
- kiauliena: 1 kilogramo
- bulvės: 4-5
- svogūnai: 2
- morkos: 2
- kiaušiniai: 1
- sūris: pagal skonį
- baltas sausas vynas
- sviestas
- česnakai: 1
- žalumynai
- pipirai
- kardamonas
- rozmarinas
- druska
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia kruopščiai nuplauname kiaulienos filė, supjaustome juostelėmis ir šiek tiek pamušame.
- Sudedame mėsą į dubenį su sausu vynu ir paliekame keletui valandų.
- Po to svogūnus smulkiai supjaustome, sutarkuojame morkas ir viską pakepame.
- Sutarkuojame sūrį ir išplakame kiaušinį.
- Supjaustome bulves mažais gabaliukais. Išspaudžiame česnaką.
- Dabar laikas užpildyti puodynes. Ant kiekvienos puodynės (arba čenakinės arba kepimo indo) dugno įdedame arbatinį šaukštelį sviesto, sumalto su česnakais, pabarstome žolelėmis (bazilikas būtų tobula).
- Paskui sudedame bulves, supilame mėsos sultinį ir sausą vyną (1-2 šaukštus).
- Tuomet sluoksnį keptų daržovių, po to mėsą. Pabarstome prieskoniais ir šiek tiek druskos.
- Užpilame puodynės turinį sūrio ir kiaušinių mase, kad ji visiškai uždengtų mėsą.
- Dedame puodynes į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 30-40 minučių.
- Galiausiai iškeptą patiekalą pabarstome žalumynais ir patiekiame. Skanaujame!
Raktažodžiai:
Mėsa su bulvėmis, cinakai, kiaulienos, kiauliena, is kiaulienos, troskinta, receptai, kiaulienos receptai, puodynese, cinakinese
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Šašlykai greituoju būdu..
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Jautienos troškinys su daržovėmis
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
Bulvių suktinukai
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Aš daugiau nebeperku sviesto, o darau jį pati!
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Mėsainis Insanity
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Karpio kepsnys su daržovėmis
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!
Šaltiena