Kiaulienos kepsnys su grietinės padažu ir salotomis

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Kiaulienos kepsnys su grietinės padažu ir salotomis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaulienos kepsnys: 150 g
  • Mėgstamos salotos: 50 g
  • Ghee sviestas: 70 g
  • Grietinė 30%: 150 g
  • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
  • Laimos citrina: 1 vnt.


Recepto paruošimas

1. Nuplaukite kiaulienos kepsnius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite juos mėgstamais prieskoniais ir palikite 10 minučių, kad įsigertų skoniai.

2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite kepsnius. Kepkite juos po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps.

3. Kol kepsniai kepa, paruoškite padažą: į kitą įkaitintą keptuvę įdėkite ghee sviestą ir leiskite jam ištirpti. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, tuomet supilkite grietinę.

4. Nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

5. Galiausiai įspauskite pusės laimos citrinos sultis, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

6. Paruoškite salotas: nuplaukite ir nusausinkite mėgstamas salotas, sudėkite jas į dubenį ir, jei norite, pagardinkite lengvu padažu arba palikite natūralias.

7. Patiekite karštus kiaulienos kepsnius su grietinės padažu ir šviežiomis salotomis.

8. Santrauka: Kiaulienos kepsnys su grietinės padažu ir salotomis – tai gardus ir sotus patiekalas, derinantis sultingą mėsą, kreminį padažą ir gaivias salotas. Pasirinkę tinkamus ingredientus ir laikydamiesi pateiktų patarimų, lengvai paruošite šį patiekalą namuose ir pradžiuginsite savo artimuosius.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook