Kiaulienos faršo maltiniai su grybų padažų

Kategorija: Kiauliena / Grybų patiekalai


Kiaulienos faršo maltiniai su grybų padažų

Paskelbė:
03 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Malta kiauliena: 500 gramų
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Miltai: 1 valgomasis šaukštas
  • Bandelė: 1 vnt.
  • Pienas (bandelės išmirkymui): 100 ml
  • Kiaulienos prieskoniai: pagal skonį
  • Aliejus (kepimui): 2 valgomieji šaukštai
Padažui:
  • Grybai: 8–10 vnt. (pievagrybiai ar kiti mėgstami)
  • Sviestas: 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai: 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė: 200 ml
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Paruoškite bandelę: bandelę supjaustykite gabalėliais ir užpilkite pienu, palikite mirkti apie 10 minučių, kol ji suminkštės.

2. Paruoškite svogūnus: vieną svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su šaukštu aliejaus, kol taps auksinės spalvos.

3. Paruoškite faršą: į dubenį sudėkite maltą kiaulieną, įmuškite kiaušinį, pridėkite išmirkytą ir nuspaustą bandelę, pakepintą svogūną, druską, pipirus ir kiaulienos prieskonius.

4. Viską gerai išminkykite, kol masė taps vienalytė.

5. Formuokite maltinius: iš paruoštos mėsos masės formuokite apvalius arba ovalius maltinius, apvoliokite juos miltuose.

6. Kepkite maltinius: keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir apkepkite maltinius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.

7. Paruoškite grybų padažą: antrąjį svogūną smulkiai supjaustykite, grybus taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas.

8. Tada pridėkite grybus ir kepkite, kol jie suminkštės.

9. Užbaikite padažą: į grybų ir svogūnų mišinį suberkite miltus, gerai išmaišykite ir kepkite dar minutę.

10. Po to po truputį pilkite grietinę, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

11. Troškinkite maltinius: apkepintus maltinius sudėkite į puodą, užpilkite paruoštu grybų padažu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kad skoniai susijungtų.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: