Kiaulienos sprandinės suktinukai su faršo ir morkų įdaru

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Kiaulienos sprandinės suktinukai su faršo ir morkų įdaru

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė: 700 g
  • Maišytas kiaulienos ir jautienos faršas (50/50): 700 g
  • Didelės morkos: 2 vnt.
  • Dideli svogūnai: 2 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: 2 a. š.
  • Česnako granulės: 1 a. š.
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Maltos mėsos prieskoniai: 1 a. š.
  • Miltai: apvoliojimui
  • Aliejus: kepimui
  • Sultinys: 500 ml
  • Grietinė: 1 v. š.
  • Smulkinti žalumynai (krapai, svogūnų laiškai): 2 v. š.


Recepto paruošimas

1. Paruošiama kiauliena: Kiaulienos sprandinė supjaustoma maždaug 1 cm storio riekelėmis ir išmušama virtuviniu plaktuku, kol mėsa tampa plona ir lanksti.

2. Abi puses pabarstykite druska, pipirais ir česnako granulėmis.

3. Faršo paruošimas: Į maišytą faršą įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir maltos mėsos prieskonių. Masė gerai išmaišoma, kol tampa vientisa.

4. Daržovių paruošimas: Nulupamos ir nuplaunamos morkos bei svogūnai.

5. Morkos sutarkuojamos, svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais. Į keptuvę pilamas aliejus, sudedamos smulkintos daržovės ir pabarstoma druska bei pipirais.

6. Daržovės kepamos ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja.

7. Suktinukų formavimas: Ant išmuštos kiaulienos riekelės plonu sluoksniu paskleidžiama faršo masė. Ant viršaus dedami šaukštelis keptų daržovių.

8. Mėsa susukama į ritinėlį, o kraštai sutvirtinami mediniais iešmeliais, kad suktinukai neiširtų.

9. Apvoliojimas miltuose: Suformuoti suktinukai apvoliojami miltuose, kad kepant susidarytų traški plutelė.

10. Suktinukų kepimas: Į įkaitintą keptuvę įpilama šiek tiek aliejaus ir suktinukai apkepami iš visų pusių, kol įgauna auksinę plutelę.

11. Troškinimas: Apkepinti suktinukai sudedami į puodą, pagardinami papildoma druska, pipirais ir lauro lapais. Ant viršaus uždedamas keptų daržovių likutis, o viskas užpilama sultiniu.

12. Puodas uždengiamas, o patiekalas troškinamas apie 35 minutes ant mažos ugnies.

13. Galutinis akcentas: Prieš patiekimą į troškinį įmaišoma grietinė, o suktinukai apibarstomi smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.

14. Šie unikalūs suktinukai yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar kasdieniam šeimos pietų meniu.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook