Kiaulienos sprandinės suktinukai su faršo ir morkų įdaru
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos

Ingredientai
- Kiaulienos sprandinė: 700 g
- Maišytas kiaulienos ir jautienos faršas (50/50): 700 g
- Didelės morkos: 2 vnt.
- Dideli svogūnai: 2 vnt.
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: 2 a. š.
- Česnako granulės: 1 a. š.
- Lauro lapai: 2 vnt.
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Maltos mėsos prieskoniai: 1 a. š.
- Miltai: apvoliojimui
- Aliejus: kepimui
- Sultinys: 500 ml
- Grietinė: 1 v. š.
- Smulkinti žalumynai (krapai, svogūnų laiškai): 2 v. š.
Recepto paruošimas
1. Paruošiama kiauliena: Kiaulienos sprandinė supjaustoma maždaug 1 cm storio riekelėmis ir išmušama virtuviniu plaktuku, kol mėsa tampa plona ir lanksti.
2. Abi puses pabarstykite druska, pipirais ir česnako granulėmis.
3. Faršo paruošimas: Į maišytą faršą įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir maltos mėsos prieskonių. Masė gerai išmaišoma, kol tampa vientisa.
4. Daržovių paruošimas: Nulupamos ir nuplaunamos morkos bei svogūnai.
5. Morkos sutarkuojamos, svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais. Į keptuvę pilamas aliejus, sudedamos smulkintos daržovės ir pabarstoma druska bei pipirais.
6. Daržovės kepamos ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja.
7. Suktinukų formavimas: Ant išmuštos kiaulienos riekelės plonu sluoksniu paskleidžiama faršo masė. Ant viršaus dedami šaukštelis keptų daržovių.
8. Mėsa susukama į ritinėlį, o kraštai sutvirtinami mediniais iešmeliais, kad suktinukai neiširtų.
9. Apvoliojimas miltuose: Suformuoti suktinukai apvoliojami miltuose, kad kepant susidarytų traški plutelė.
10. Suktinukų kepimas: Į įkaitintą keptuvę įpilama šiek tiek aliejaus ir suktinukai apkepami iš visų pusių, kol įgauna auksinę plutelę.
11. Troškinimas: Apkepinti suktinukai sudedami į puodą, pagardinami papildoma druska, pipirais ir lauro lapais. Ant viršaus uždedamas keptų daržovių likutis, o viskas užpilama sultiniu.
12. Puodas uždengiamas, o patiekalas troškinamas apie 35 minutes ant mažos ugnies.
13. Galutinis akcentas: Prieš patiekimą į troškinį įmaišoma grietinė, o suktinukai apibarstomi smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.
14. Šie unikalūs suktinukai yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar kasdieniam šeimos pietų meniu.
Panašūs receptai











