Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais
Kategorija: Grybų patiekalai / Kiauliena

Šiandien šeima pietums užsiprašė ką nors tokio lietuviško ir ganėtinai paprasto. Pirmoji mintis, kuri kilo - zrazai. Dar šiek tiek pridėjau nuo savęs, bet per daug nenutolau. Ir gavosi itin gardūs kiaulienos sprandinės suktinukai su faršu ir džiovintų baravykų, bei daržovių įdaru. Skubu šiuo nuostabiu receptu pasidalinti su jumis. Esu tikra, kad Jums patiks, rekomenduoju pasigaminti jau šiandien!
2. Sprandinės pjausnius pamuškite virtuviniu plaktuku. Pabarstykite druska, pipirais ir persilado prieskoniais.
3. Daržoves įdarui nulupkite. Morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite susmulkintas daržoves ir džiovintus grybus. Pakepinkite kelias minutes.
5. Į kiaulienos faršą sudėkite keptuvės turinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę gerai išmaišykite.
6. Ant sprandinės gabaliukų dėkite paruošto įdaro. Suvyniokite suktinuką. Galite šiek tiek persmeigti virtuviniais iešmeliais, kad kepant suktinukai neišsiskleistų.
7. Juos apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suktinukai gražiai apskrunda.
8. Troškinimui skirtas daržoves nulupkite ir nuplaukite.
9. Svogūną, porą ir česnaką pasmulkinkite, morką sutarkuokite.
10. Troškintuve įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite ir pakepinkite daržoves, kol šios šiek tiek suminkštės.
11. Sudėkite suktinukus. Pabarstykite druska, pipirais, įdėkite lauro lapus ir užpilkite vandeniu. Patroškinkite maždaug 20 minučių.
12. Į grietinėlę suberkite kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
13. Supilkite į troškintuvą ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pabarstykite žalumynais.
14. Labai skanu patiekti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Skanaus!
Ingredientai
- sprandinės pjausniai: 6
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: šlakelio (kepimui)
- miltai: pagal poreikį (suktinukų apvoliojimui)
- Įdarui:
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- džiovinti baravykai: 1 saujelės
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- faršas: 500 gramų
- druska: žiupsnio
- pipirai: žiupsnio
- Troškinimui:
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- porai: 0,5
- aliejus: šlakelio
- lauro lapai: 2
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- vanduo: 300 mililitrų
- grietinėlė: 200 mililitrų
- kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
- smulkinti krapai, svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite.2. Sprandinės pjausnius pamuškite virtuviniu plaktuku. Pabarstykite druska, pipirais ir persilado prieskoniais.
3. Daržoves įdarui nulupkite. Morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite susmulkintas daržoves ir džiovintus grybus. Pakepinkite kelias minutes.
5. Į kiaulienos faršą sudėkite keptuvės turinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę gerai išmaišykite.
6. Ant sprandinės gabaliukų dėkite paruošto įdaro. Suvyniokite suktinuką. Galite šiek tiek persmeigti virtuviniais iešmeliais, kad kepant suktinukai neišsiskleistų.
7. Juos apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suktinukai gražiai apskrunda.
8. Troškinimui skirtas daržoves nulupkite ir nuplaukite.
9. Svogūną, porą ir česnaką pasmulkinkite, morką sutarkuokite.
10. Troškintuve įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite ir pakepinkite daržoves, kol šios šiek tiek suminkštės.
11. Sudėkite suktinukus. Pabarstykite druska, pipirais, įdėkite lauro lapus ir užpilkite vandeniu. Patroškinkite maždaug 20 minučių.
12. Į grietinėlę suberkite kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
13. Supilkite į troškintuvą ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pabarstykite žalumynais.
14. Labai skanu patiekti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Skanaus!
Raktažodžiai:
sprandinės pjausniai, kiaulienos, suktinukai, su grybais, baravykai, baravykais, juodieji pipirai, persilado, aliejus, miltai

Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais

Kiaulienos sprandinės suktinukai su baravykais

Grikių blynai su baravykais

Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS

JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI

Silkės suktinukai su garstyčiomis pagal Beatą

Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu

Virtų bulvių suktinukai su faršu

Takų skonio avokadai su malta mėsa

Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais

Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru

Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu

KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU

Vištienos šlaunelių mėsos suktinukai

Sprandinės suktinukai su grybais

Lazanija su faršu

Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis

Vištienos suktinukai su maskarpone

Vištienos suktinukai su šonine, įdaryti paprika ir varškės sūreliu

Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai

Kiaulienos sprandinės kepsnys su pelėsinio sūrio padažu (keptuvėje)

Morkų ir burokėlių blynai

Mėsa - kiaulienos faršu įdaryti makaronai kriauklės keptuvėje