Balandėlių troškinys su kiaulienos faršu ir kopūstais
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos
Ingredientai
- Kiaulienos faršas: 500 g
- Aliejus: 2 šaukštai
- Svogūnas: 1 vnt., smulkiai pjaustytas
- Morkos: 3 vnt., tarkuotos arba pjaustytos kubeliais
- Kopūstas: 300 g, smulkiai pjaustytas
- Pomidorų padažas: 3 šaukštai
- Grietinė: 1 šaukštas
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Mėsos prieskoniai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite puodą ant vidutinės kaitros ir įpilkite aliejaus.
2. Sudėkite kiaulienos faršą į puodą, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais mėsos prieskoniais. Kepkite, kol mėsa taps rusva.
3. Į puodą pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas.
4. Įdėkite tarkuotas arba kubeliais pjaustytas morkas, gerai išmaišykite ir kepkite kelias minutes.
5. Pridėkite smulkiai pjaustytą kopūstą, išmaišykite ir sumažinkite kaitrą.
6. Uždengę puodą dangčiu, leiskite troškiniui troškintis savo sultyse apie 30 minučių, kartkartėmis pamaišydami, kad išvengtumėte pridegimo.
7. Kai daržovės suminkštės, įdėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.
8. Išjunkite kaitrą, įdėkite šaukštą grietinės, išmaišykite ir patiekite.
9. Santrauka: Šis rudeniškas balandėlių troškinys su kiauliena – puikus pasirinkimas norint pasimėgauti sočiu ir aromatingu patiekalu. Naudojant sezonines daržoves ir kokybišką mėsą, troškinys tampa ne tik skanus, bet ir maistingas. Patiekite su bulvių koše ir marinuotais ar raugintais agurkais, kad sukurtumėte tobulą rudens vakarienę.