Kiaulienos nugarinės kepsniukai su daržovėmis ir sūriu

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Kiaulienos nugarinės kepsniukai su daržovėmis ir sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaulienos nugarinė: 500 g
  • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Svogūnas: 1 vidutinis, smulkintas
  • Morka: 1 didelė, tarkuota
  • Raudonoji paprika: 1, smulkinta
  • Pomidorų padažas: 3 šaukštai
  • Fermentinis sūris (pvz., „Gouda“): 100 g, tarkuotas



Recepto paruošimas

1. Kiaulienos nugarinės gabaliukus lengvai pamuškite ir įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Paruoštus kiaulienos gabaliukus išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite 15–20 minučių.

4. Tuo metu keptuvėje pakepinkite tarkuotas morkas, svogūną ir papriką, kol daržovės suminkštės.

5. Suberkite pomidorų padažą ir dar minutę kaitinkite, kad skoniai susijungtų.

6. Iškepusius kepsnelius apdenkite paruoštomis daržovėmis, pabarstykite tarkuotu sūriu.

7. Skardą įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

8. Patiekite su mėgstamomis salotomis arba virtomis bulvėmis.

9. Mano salotos su gaiviu užpilu: Šalia pagrindinio patiekalo paruoštos gaivios kopūstų ir morkų salotos papildo kiaulienos patiekalą traškumu ir lengvumu. Šviežias pjaustytas kopūstas suteikia traškumo, tarkuota morka suteikia saldumo, o mėlynas svogūnas prideda subtilaus aštrumo.

10. Užpilu pagardintos salotos – šlakeliu citrinos sulčių, nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus, trupučiu rudojo cukraus, druskos, pipirų ir džiovintų krapų – suteikia gaivumo ir subalansuoja mėsos skonį. Šios salotos gali būti koreguojamos pagal skonį: sumaišius ingredientus, paragaukite ir priderinkite pagal poreikį.