Greitas maltos mėsos šnicelis
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- kiaulienos faršas: 500 gramų (arba kitos mėsos)
- juoda duona: 2 riekių
- malti džiūvėsėliai: 1 stiklinės
- kiaušiniai: 2
- pienas: 100 mililitrų
- svogūnai: 0,5
- česnakas: 1 skiltėlės
- druska
- malti juodieji pipirai
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Patarimas: Kad patiekalas pavyktų daug skaniau, aš faršą susimalu pati, gaunasi daug geriau nei su pirktiniu. Rekomenduoju taip daryti ir Jums.
2. Iš pradžių nupjaustome duonos plutelę, o minkštimą susmulkiname bei užpilame pienu maždaug 5 minutėms.
3. Tada į faršą įmušame vieną kiaušinį, sudedame išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberiame druskos ir pipirų bei viską gerai išmaišome, ir dar šiek tiek faršą gerai "išdaužome" (kelis kartus smarkiai metame į dubenį).
4. Tuomet iš paruošto faršo formuojame pailgus, ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius. Man pačiai iš tokio kiek faršo pavyko paruošti 5 šnicelius.
5. Po to kiekvieną šnicelį pamirkome kiaušinio plakinyje (įberiame žiupsnelį druskos), pavoliojame džiūvėsėliuose bei kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
6. Paskui šnicelį rekomenduojame patiekti su baltu padažu: keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, įdedame šaukštelį miltų, kai pakepa, suberiame sutrupintą sultinio kubelį, supilame stiklinę pieno, išmaišome, įdedame truputį grietinės ir krapų. Taip pat labai tiko burokėlių salotos, rauginti agurkėliai ir bulvių košė.
Šniceliai su balta duona ir padažu
Skaniausias faršo užkandis
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
ČIČINSKO KEPSNYS (IŠ KIAULIENOS FARŠO)
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Ant grotelių kepti kotletai
Duonos riekelėje keptas kiaušinis
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
Pietums – gardieji „Pūkučiai“
KALAKUTIENOS IEŠMELIAI SU POMIDORAIS
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
"Tinginių balandėliai"