Greitas maltos mėsos šnicelis

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Greitas maltos mėsos šnicelis

Paskelbė:

Ingredientai


  • kiaulienos faršas: 500 gramų (arba kitos mėsos)
  • juoda duona: 2 riekių
  • malti džiūvėsėliai: 1 stiklinės
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 100 mililitrų
  • svogūnai: 0,5
  • česnakas: 1 skiltėlės
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • aliejus (kepimui)


Recepto paruošimas


1. Patarimas: Kad patiekalas pavyktų daug skaniau, aš faršą susimalu pati, gaunasi daug geriau nei su pirktiniu. Rekomenduoju taip daryti ir Jums.
2. Iš pradžių nupjaustome duonos plutelę, o minkštimą susmulkiname bei užpilame pienu maždaug 5 minutėms.
3. Tada į faršą įmušame vieną kiaušinį, sudedame išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberiame druskos ir pipirų bei viską gerai išmaišome, ir dar šiek tiek faršą gerai "išdaužome" (kelis kartus smarkiai metame į dubenį).
4. Tuomet iš paruošto faršo formuojame pailgus, ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius. Man pačiai iš tokio kiek faršo pavyko paruošti 5 šnicelius.
5. Po to kiekvieną šnicelį pamirkome kiaušinio plakinyje (įberiame žiupsnelį druskos), pavoliojame džiūvėsėliuose bei kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
6. Paskui šnicelį rekomenduojame patiekti su baltu padažu: keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, įdedame šaukštelį miltų, kai pakepa, suberiame sutrupintą sultinio kubelį, supilame stiklinę pieno, išmaišome, įdedame truputį grietinės ir krapų. Taip pat labai tiko burokėlių salotos, rauginti agurkėliai ir bulvių košė.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook

Raktažodžiai:

mesa, snicelis, receptas, gaminti, sniceli