Jautienos ir kiaulienos kotletas orkaitėje tarsi liulia kebabas
Kategorija: Mėsos patiekalų receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos / Patiekalai iš kiaulienos

Tai ne tik paprastas kotletas, tai tikrai kažkas daug įdomesnio. Gal ir per drąsu tai būtų pavadinti tikru liulia kebabu, bet kaip alternatyva tikrai puikia veikia. Bet tikrai skanu ir labai netikėta. Toks patiekimo būdas ypač patiko visiems valgiusiems vaikams, su daugybe daržovių ir visai be jokių bulvių. Taip pat su gaiviu žolelių ir jogurto padažu. Sveikesnė alternatyva mūsų įprastiems kotletams... :)
1. Pirmiausia svogūną bei česnaką ganėtinai smulkiai supjaustykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Suberkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
4. Kiaulienos bei jautienos faršą sudėkite į dubenį. Muškite ten kiaušinį, sudėkite kepintas daržoves, suberkite prieskonius. Mėsą gerai išmaišykite bei išminkykite. Galite padaužyti, kad geriau laikytųsi ant iešmelių.
5. Po to formuokite nedidelius ritinėlius. Persmeikite mediniu iešmeliu.
6. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 20-25 minutes.
7. Per tą laiką, krapus bei laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į graikišką jogurtą ir pabarstykite druska.
8. Paskui į lėkštes dėkite salotų lapų, pomidorų, griežinėliais supjaustytų agurkų bei ridikėlių. Šalia dėkite kepsnį ale liulia kebabą.
9. Patiekite su jogurto bei žolelių padažu. Skanaukite! ;)
Ingredientai
- jautienos faršas: 500 gramų
- kiaulienos faršas: 500 gramų
- kiaušiniai: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- aliejus: šlakelio
- paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- Jogurto - žolelių padažui:
- krapai: pundelio
- laiškinis česnakas: pundelio
- graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio
- Patiekimui:
- salotų lapai
- pomidorai
- agurkai
- ridikėliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną bei česnaką ganėtinai smulkiai supjaustykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Suberkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
4. Kiaulienos bei jautienos faršą sudėkite į dubenį. Muškite ten kiaušinį, sudėkite kepintas daržoves, suberkite prieskonius. Mėsą gerai išmaišykite bei išminkykite. Galite padaužyti, kad geriau laikytųsi ant iešmelių.
5. Po to formuokite nedidelius ritinėlius. Persmeikite mediniu iešmeliu.
6. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 20-25 minutes.
7. Per tą laiką, krapus bei laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į graikišką jogurtą ir pabarstykite druska.
8. Paskui į lėkštes dėkite salotų lapų, pomidorų, griežinėliais supjaustytų agurkų bei ridikėlių. Šalia dėkite kepsnį ale liulia kebabą.
9. Patiekite su jogurto bei žolelių padažu. Skanaukite! ;)
Panašūs receptai

Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė

"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais

Garnyras prie keptų šonkauliukų

Šniceliai su balta duona ir padažu

Lazanija su faršu

Takų skonio avokadai su malta mėsa

Triušiena troškinta daržovių pataluose

"Karbanatky" - čekiški kotletai

Kijevo kotletas - pagal šį receptą, tiesiog negali nepavykti!

Kiaulienos sprandinės kepsnys su pelėsinio sūrio padažu (keptuvėje)

Dideli cannelloni įdaryti makaronai su faršu troškinti grietinėlėje - keptuvėje

Kiaulienos dešrelės orkaitėje su pomidorų padažu