Jautienos ir kiaulienos kotletas orkaitėje tarsi liulia kebabas

Tai ne tik paprastas kotletas, tai tikrai kažkas daug įdomesnio. Gal ir per drąsu tai būtų pavadinti tikru liulia kebabu, bet kaip alternatyva tikrai puikia veikia. Bet tikrai skanu ir labai netikėta. Toks patiekimo būdas ypač patiko visiems valgiusiems vaikams, su daugybe daržovių ir visai be jokių bulvių. Taip pat su gaiviu žolelių ir jogurto padažu. Sveikesnė alternatyva mūsų įprastiems kotletams... :)
1. Pirmiausia svogūną bei česnaką ganėtinai smulkiai supjaustykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Suberkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
4. Kiaulienos bei jautienos faršą sudėkite į dubenį. Muškite ten kiaušinį, sudėkite kepintas daržoves, suberkite prieskonius. Mėsą gerai išmaišykite bei išminkykite. Galite padaužyti, kad geriau laikytųsi ant iešmelių.
5. Po to formuokite nedidelius ritinėlius. Persmeikite mediniu iešmeliu.
6. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 20-25 minutes.
7. Per tą laiką, krapus bei laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į graikišką jogurtą ir pabarstykite druska.
8. Paskui į lėkštes dėkite salotų lapų, pomidorų, griežinėliais supjaustytų agurkų bei ridikėlių. Šalia dėkite kepsnį ale liulia kebabą.
9. Patiekite su jogurto bei žolelių padažu. Skanaukite! ;)
Ingredientai
- jautienos faršas: 500 gramų
- kiaulienos faršas: 500 gramų
- kiaušiniai: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- aliejus: šlakelio
- paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- Jogurto - žolelių padažui:
- krapai: pundelio
- laiškinis česnakas: pundelio
- graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio
- Patiekimui:
- salotų lapai
- pomidorai
- agurkai
- ridikėliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną bei česnaką ganėtinai smulkiai supjaustykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Suberkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
4. Kiaulienos bei jautienos faršą sudėkite į dubenį. Muškite ten kiaušinį, sudėkite kepintas daržoves, suberkite prieskonius. Mėsą gerai išmaišykite bei išminkykite. Galite padaužyti, kad geriau laikytųsi ant iešmelių.
5. Po to formuokite nedidelius ritinėlius. Persmeikite mediniu iešmeliu.
6. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 20-25 minutes.
7. Per tą laiką, krapus bei laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į graikišką jogurtą ir pabarstykite druska.
8. Paskui į lėkštes dėkite salotų lapų, pomidorų, griežinėliais supjaustytų agurkų bei ridikėlių. Šalia dėkite kepsnį ale liulia kebabą.
9. Patiekite su jogurto bei žolelių padažu. Skanaukite! ;)
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
farsas, kiauliena, jautiena, kiausiniai, svogunai, cesnakas, krapai, aliejus, jogurtas, agurkai, pomidorai, ridikeliai
O čia labai skanu! :)

Moliūgų blynai su sūriu

Troškinti rauginti kopūstai su baravykais

Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė

"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais

ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA

Garnyras prie keptų šonkauliukų

Šniceliai su balta duona ir padažu

Kijevo kotletas - pagal šį receptą, tiesiog negali nepavykti!

Bulvių pyragas - Batatų kišas su pievagrybiais ir malta mėsa

Takų skonio avokadai su malta mėsa

Kiaulienos dešrelės orkaitėje su pomidorų padažu

Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu

Dideli cannelloni įdaryti makaronai su faršu troškinti grietinėlėje - keptuvėje

"Karbanatky" - čekiški kotletai

Kiaulienos sprandinės kepsnys su pelėsinio sūrio padažu (keptuvėje)

Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis

Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis

Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu

Triušiena troškinta daržovių pataluose

Faršu įdaryti pievagrybiai

Bulvių kroketai su sūriu pagal Beatą

Varškės pica su faršu

Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą

Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru