Orkaitėje kepti mėsos kukuliai su baltu pieno padažu
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- kiaulienos faršo: 800 gramų
- česnako: 2 skiltelių
- kiaušinių: 2
- maltų džiūvėsėlių: 1 stiklinės
- pieno: 100 mililitrų
- kvapiųjų pipirų
- maltų juodųjų pipirų
- druskos
- bruknių uogienės: 4 šaukštų
Baltam padažui:
- sviesto: 3 šaukštų
- miltų: 50 gramų
- pieno: 180 mililitrų
- vištienos sultinio: 600 mililitrų
- druskos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių česnaką susmulkiname, tuomet sumaišome visus produktus kukuliams tarpusavyje.
2. Nulipdome iš faršo nedidelius kukulius, sudedame į kepimo indą, uždengiame su folija bei kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
3. Tada padažui pakaitiname sviestą keptuvėje, suberiame miltus, maišydamos maždaug 2-3 minutes pakepame (miltai neturi paruduoti).
4. Po truputį supilame pieną, po to - pašildytą sultinį.
5. Įberiame druskos bei kaitiname, kol padažas sutirštės (turėtų gautis maždaug grietinės konsistencijos).
6. Sudedame iškepusius mėsos kukulius į indą, apliejame padažu.
7. Išmaišome bei patiekiame su bruknių uogiene arba pasigamintomis salotomis.
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
MĖSOS KUKULIAI SU RYŽIAIS
"Tinginių balandėliai"
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis
Greitas maltos mėsos šnicelis
Gardi, sultinga lazanija – apsilaižysite pirštus
Kotletukai su bulvėmis grietinės-pomidorų padaže
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
Tinginių balandėliai
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
Netradiciniai kotletai su garstyčių padažu
Farširuoti mėsos kukuliukai
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje
Rūkyto kumpio suktinukai
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Kiaulienos šonkauliukai su kepsnių padažu
Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi
Kibinai
Nuostabiai vakarienei: Faršo "lizdeliai" su pikantišku įdaru
MALTOS MĖSOS APKEPAS