Orkaitėje kepti mėsos kukuliai su baltu pieno padažu

Kategorija: Kiauliena


Orkaitėje kepti mėsos kukuliai su baltu pieno padažu

Paskelbė:
31 Sausio 2024

Ingredientai

  • kiaulienos faršo: 800 gramų
  • česnako: 2 skiltelių
  • kiaušinių: 2
  • maltų džiūvėsėlių: 1 stiklinės
  • pieno: 100 mililitrų
  • kvapiųjų pipirų
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • bruknių uogienės: 4 šaukštų
Baltam padažui:
  • sviesto: 3 šaukštų
  • miltų: 50 gramų
  • pieno: 180 mililitrų
  • vištienos sultinio: 600 mililitrų
  • druskos


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių česnaką susmulkiname, tuomet sumaišome visus produktus kukuliams tarpusavyje.

2. Nulipdome iš faršo nedidelius kukulius, sudedame į kepimo indą, uždengiame su folija bei kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.

3. Tada padažui pakaitiname sviestą keptuvėje, suberiame miltus, maišydamos maždaug 2-3 minutes pakepame (miltai neturi paruduoti).

4. Po truputį supilame pieną, po to - pašildytą sultinį.

5. Įberiame druskos bei kaitiname, kol padažas sutirštės (turėtų gautis maždaug grietinės konsistencijos).

6. Sudedame iškepusius mėsos kukulius į indą, apliejame padažu.

7. Išmaišome bei patiekiame su bruknių uogiene arba pasigamintomis salotomis.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: