MĖSOS KUKULIAI SU RYŽIAIS

Kategorija: Kiauliena


MĖSOS KUKULIAI SU RYŽIAIS

Paskelbė:
04 Lapkričio 2023

Ingredientai

Kukuliams reikės:
  • mėsos faršas: 500 gramų
  • ryžiai: 80 gramų (nevirtų svoris)
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • majonezas: 1-2 šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • džiovinto česnako granulės
Padažui reikės:
  • pomidorų padažas: 5 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
  • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • mėgiami prieskoniai
  • krapai
  • fermentinis sūris (užberti ant iškepusių kukulių)


Recepto paruošimas

1. Pradžioje išverdame ryžius (neperverdame, nes dar troškinsime orkaitėje), atvėsiname.

2. Tuomet kartu pakepiname sutarkuotas morkas bei ganėtinai smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsiname.

3. Tada faršą sumaišome su ryžiais, morkomis, svogūnais ir majonezu, įberiame druskos, pipirų bei česnako granulių.

4. Po to suformuojame nedidelius kukulius bei dedame juos į kepimo indą.

5. Pomidorų padažą sumaišome su grietine, majonezu bei miltais, tuomet po truputį pilame vandenį ir viską gerai išmaišome, sudedame prieskonius, susmulkintus krapus. Užpilame padažą ant kukulių (aš pati padažo produktų kiekį dvigubinau).

6. Uždengiame kepimo indą su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių.

7. Likus apie 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją atidengiame, kad kukuliai gražiai apskrustų.

8. Iškepusius kukulius apiberiame sutarkuotu sūriu bei trumpam įkišame į orkaitę, kad sūris išsilydytų. Skanaujame!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: