Labai skani orkaitėje kepta česnakinė šoninė
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- šoninė: norimo dydžio gabalo (gali būti ir norimo riebumo)
- česnakas: 1 galvos
- druska: 1 saujos (jeigu šoninės gabalas didesnis, tai galite ir daugiau)
- lauro lapai: 3-5
- malti kvepiantieji ir juodieji pipirai
- raudonėlis ir čiobrelis: po žiupsnelį (tinka ir kitos mėgstamos žolelės)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šoninę nuplaukite ir nusausinkite.
2. Česnaką nuvalykite, susmulkinkite ir sumaišykite su druska, susmulkintais lauro lapais, pipirais ir žolelėmis.
3. Pasiruoštu mišiniu gerai įtrinkite šoninę. Galite nebijoti druskos, jos gali būti ir kiek daugiau, mėsą paims tiek, kiek reikės.
4. Po to įtrintą šoninę dėkite į dubenį odele į apačią.
5. Visą dubenį apdenkite maistine plėvele arba dėkite į maišelį ir užriškite.
6. Dėkite į šaldytuvą ir pamirškite 3-5 dienoms.
7. Paskui išsimarinavusią šoninę dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite kol suminkštės.
8. Išėmę paslėkite (dėkite ant lėkštės, uždėkite medinę lentelę ir kokį nors svorį, pvz. maišelį cukraus arba druskos).
9. Jeigu šoninę ruošite šventiniam stalui, tai išimtą iš puodo, truputį pravėsinkite, aptepkite majonezu (galite sumaišytu su garstyčiomis) ir apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis.
10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir šitaip paruoštą šoninę pakepkite maždaug 20-30 minučių.
11. Išimtą iš orkaitės paslėkite.
12. Patiekite supjaustytą gabaliukais. Prie jos itin tinka krienai. Skanaus!