Keptas šoninės vyniotinis Kalėdoms

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Keptas šoninės vyniotinis Kalėdoms

Paskelbė:

Ingredientai

  • graži šoninė: 1 kilogramo
  • džiovintas mairūnas: 3-4 arbatinių šaukštelių (arba čiobrelis)
  • garduko prieskoniai
  • smulkinti džiovinti pomidorai: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 3 skiltelių
  • druska
  • šviežiai malti pipirai


Recepto paruošimas

1. Paruoškite šoninę: vidinę šoninės pusę pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais, džiovinta paprika, druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Įspauskite ir įtrinkite česnako skilteles, pabarstykite džiovintomis žolelėmis, tokiomis kaip mairūnas ar čiobrelis.

3. Formuokite vyniotinį: standžiai susukite šoninę į vyniotinį ir sutvirtinkite jį siūlu.

4. Išorę apvoliokite džiovintų žolelių ir česnako mišinyje.

5. Vyniotinį suvyniokite į aliuminio foliją ir palikite marinuotis apie 60 minučių, kad prieskoniai gerai įsigertų.

6. Kepkite vyniotinį: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

7. Paruoštą vyniotinį dėkite į kepimo skardą, įpilkite šiek tiek verdančio vandens ir aliejaus. Kepkite apie 60 minučių – skaičiuojant po 1 valandą kiekvienam kilogramui mėsos.

8. Patiekite: iškepusį vyniotinį palikite atvėsti.

9. Atvėsus, pjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite. Skanaus!

10. Santrauka: Keptas šoninės vyniotinis Kalėdoms – tai tradicinis ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis šventiniam stalui. Sultinga šoninė, pagardinta aromatingais prieskoniais, džiovintais pomidorais ir česnaku, sukuria nepakartojamą skonio derinį. Patiekalas yra gana kaloringas, todėl rekomenduojama mėgautis juo saikingai. Pasinaudokite pateiktais patarimais ir ingredientų alternatyvomis, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį ir galimybes.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook