Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai

Kategorija: Mėsos patiekalai / Jautiena, veršiena / Kiauliena


Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai

Paskelbė:
14 Rugpjūčio 2022
Man tiesiog nepakeičiamas maistas atostogaujant kiek ilgesnį laiką sodyboje arba prie ežero yra kiaulienos ir jautienos mėsos konservai, dar liaudyje vadinama "tušonkė". Ilgai nereikia stovėti prie puodo, viskas būna paruošta, lieka tik išversti į keptuvę arba puodą ir pasigaminti. ;)

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 5-0,5 litro stikliniai ir 2 po 650 mililitrų.

Taip pat noriu pastebėti, kad mėsa pagal šį receptą būna tarsi želėje-drebučiuose.



Ingredientai



  • mėsingi kiaulienos šonkauliukai: 3,5 kilogramo
  • jautienos sprandinė: 1 kilogramo
  • kiaulės kojos: 1
  • česnakas: 5 skiltelių
  • lauro lapai: 6
  • kvepiantieji pipirai
  • druska (privaloma ragauti, druska turėtų gerai jaustis)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia mėsą nuplaukite ir susmulkinkite.
2. Tuomet dėkite mėsą į puodą, pilkite vandenį ir nuvirkite.
3. Po to nuvirusią mėsą perplaukite, išplaukite puodą ir sudėkite atgal. Vandens privalo būti tiek, kad nepilnai apsemtų. Užkaiskite ir virkite maždaug 60 minučių.
4. Paskui dėkite prieskonius, druską ir ragaukite. Virkite dar maždaug 60 minučių arba kiek trumpiau, kol mėsą nersis nuo kaulo ir jautiena taps minkšta. Idealiausias variantas - greitpuodis, jei jį turite. Užtenka ir vienos valandos virimo.
5. Pasiruoškite stiklainius: Iššveiskite su soda ir pakaitinkite ant garų arba orkaitėje. Dangtelius taipogi privalo išplauti bei išvalyti spiritu.
6. Išvirusią mėsą nunerkite nuo kaulų, susmulkinkite, išmaišykite ir dar vieną kartą užvirinkite.
7. Po to mėsą dėkite į stiklainius kartu su sultiniu ir iškart užsukite dangteliais.
8. Laukite kol visiškai atvės, tuomet laikykite šaldytuve.
9. Ši mėsa nėra skirta labai ilgam laikymui. Reikia suvartoti per maždaug dvi savaites, nors gal stovėtų ir gerokai ilgiau, bet pas mus neišstovi, nes yra itin skanu bei patogu. Paskanaukit ir Jūs!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: