ČENAKAI SU KIAULIENA

- bulvės: 4 (didelės)
- morkos: 2 (didelės)
- svogūnai: 0,5 (didelio)
- kiauliena: 500 gramų
- sultinys: 2 kubelių (naudotas vištienos su žolelėmis)
- lauro lapai: 4
- pomidorų padažas: 4 didelių šaukštų
- grietinė: 2 didelių šaukštų
- druska
- pipirai
- Pradžioje nuskuskite bulves, jas supjaustykite nedideliais kubeliais bei iškart dėkite į indelius (turėtų gautis maždaug du sluoksniai). Įmeskite sultinio kubelį. Tada ant bulvių į indelius dėkite supjaustytas morkas – tiek, kad užtengtų bulves. Įmeskite du lauro lapus. Tuomet ant morkų sudėkite supjaustytą svogūną, o ant svogūnų sudėkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytą mėsą. Ant mėsos uždėkite po du šaukštus pomidorų padažo bei vieną šaukštą grietinės. Į indelius įpilkite virinto vandens – tiek, kad apsemtų mėsą.
- Po to dėkite į orkaitę apie 60 minučių (160-180 laipsnių temperatūra). Kai vandenukas indeliuose užvirs, išmaišome pomidorų padažą bei grietinę. Palaikome orkaitėje maždaug pusvalandį – kol suminkštės daržovės bei išvirs mėsa. Jeigu pasirodys per mažai prieskonių, įberiame druskos bei pipirų. Skanaujame!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Gardieji čenakai su kiauliena

Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS

VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

Pikantiški 6 šašlykų receptai

VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS

Kiaušinius dažome natūraliai

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA

KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS

Keptuvėje paruošti balandėliai

Šventėms – tortas „Snickers“

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS

ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA

SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA

KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS

VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS

KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"

Prancūziška svogūnų sriuba