Kiaulienos suktinukai įdaryti faršu ir morkomis
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- kiaulienos nugarinė: 700 gramų
- faršas: 400 gramų (maišyta kiauliena su jautiena)
- morkos: 1 (didelės)
- svogūnai: 1
- česnakas: 1-2 skiltelių
- druska
- pipirai
- raudonos saldžiosios paprikos milteliai
- džiovintas raudonėlis ir bazilikas
- smulkintos petražolės ir krapai
- aliejus (kepimui)
- sultinys
- grietinė
- svogūnai: 2
- morkos: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- lauro lapai: 1
- druska
- pipirai
- petražolės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mėsytę supjaustome į 4 dalis bei išmušame plonai, šiek tiek pabarstome druska ir pipirais.
2. Įdaras: Nuskutame bei sutarkuojame morką, nulupame ir supjaustome svogūną bei apkepame abu keptuvėje, kol suminkštės.
3. Tuomet į faršą įtarkuojame česnaką, sudedame žoleles, įberiame prieskonius, įmaišome kepintą morką su svogūnu.
4. Tada ant išmuštos mėsos dedame sluoksnį faršo, suvyniojame bei susmeigiame mediniais iešmeliais. Paruoštus vyniotinius gerai apkepame keptuvėje, iš abiejų pusių.
5. Troškinimas: Į puodą įpilame šiek tiek aliejaus bei pakepiname sutarkuotą morką, svogūnus su česnaku, po to įpilame sultinio (tiek, kad galėtų troškintis suktiniai), įdedame grietinę, lauro lapą, įberiame prieskonius, sudedame apkeptus suktinukus bei uždengusios dangtį, patroškiname maždaug 40-45 minutes ant silpnos ugnies.
6. Prieš baigiant įberiame susmulkintas petražoles.
7. Galiausiai patiekiame pagamintus suktinukus su padažu bei su mėgiamu garnyru. Labai tiko virtos bulvės ir rauginti agurkėliai. Skanaus!