Troškinys su kiauliena ir bulvėmis
Kategorija: Bulvių patiekalai / Kiauliena
Paprastai pagaminamas, bet labai gardus mėsos troškinys, gamintas su kiauliena ir bulvėmis. Visada kai juo pavaišinu svečius, jie lieka sužavėti ir patenkinti.
1. Iš pradžių kiaulienos mėsytę supjaustome kubeliais bei pakepame gerai įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų, kol apkeps.
2. Perkeliame juos į puodą, įpilame vos vos vandens, kad tik nesviltų bei troškiname maždaug 15 minučių.
3. Tuo tarpu į tą pačią keptuvę beriame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kai apkepa - griežinėliais supjaustytas morkas.
4. Suverčiame viską į puodą bei dar troškiname maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytas bulves, ne stambiai - maždaug vieno kąsnio dydžio gabalėliais.
5. Tada pilame vandenuko dar, nedaug, suberiame prieskonius, išskyrus žoleles, česnaką, lengvai permaišome bei paliekame troškintis tiek, kol bulvės bus "paruoštos".
6. Po to grietinėje išmaišykite miltus, pilkite kelis lašus vandens, kad skystesni būtų bei supilkite į puodą, tuoj pat maišykite, palaukite, kol užkaista, užverda, sutirštėja, suberkite žoleles, pamaišykite. Skanaukite!
Ingredientai
- kiaulienos mentė: 500 gramų
- bulvės: 8
- morkos: 2
- svogūnai: 2
- česnakas: 2-3 skiltelių
- miltai: 1 arbatinio šaukštelio
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- pipirai
- šviežios petražolės (privaloma)
- bazilikas
- raudonėlis
- rozmarinas
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaulienos mėsytę supjaustome kubeliais bei pakepame gerai įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų, kol apkeps.
2. Perkeliame juos į puodą, įpilame vos vos vandens, kad tik nesviltų bei troškiname maždaug 15 minučių.
3. Tuo tarpu į tą pačią keptuvę beriame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kai apkepa - griežinėliais supjaustytas morkas.
4. Suverčiame viską į puodą bei dar troškiname maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytas bulves, ne stambiai - maždaug vieno kąsnio dydžio gabalėliais.
5. Tada pilame vandenuko dar, nedaug, suberiame prieskonius, išskyrus žoleles, česnaką, lengvai permaišome bei paliekame troškintis tiek, kol bulvės bus "paruoštos".
6. Po to grietinėje išmaišykite miltus, pilkite kelis lašus vandens, kad skystesni būtų bei supilkite į puodą, tuoj pat maišykite, palaukite, kol užkaista, užverda, sutirštėja, suberkite žoleles, pamaišykite. Skanaukite!
Raktažodžiai:
troskinys, kiauliena, bulves, troskinys su bulvemis, troskinys su kiauliena, kiaulienos mente, bazilikas, raudonelis, rozmarinas, petrazoles, cesnakas
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Žuvies ir pomidorų troškinys su aštriu padažu
Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Stirnienos mėsos troškinys
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
Šernienos guliašas
KIAULIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINUKAS
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA