Troškinys su kiauliena ir bulvėmis

Kategorija: Bulvių patiekalai / Kiauliena


Troškinys su kiauliena ir bulvėmis

Paskelbė:
10 Kovo 2022
Paprastai pagaminamas, bet labai gardus mėsos troškinys, gamintas su kiauliena ir bulvėmis. Visada kai juo pavaišinu svečius, jie lieka sužavėti ir patenkinti.



Ingredientai



  • kiaulienos mentė: 500 gramų
  • bulvės: 8
  • morkos: 2
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • miltai: 1 arbatinio šaukštelio
  • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • pipirai
  • šviežios petražolės (privaloma)
  • bazilikas
  • raudonėlis
  • rozmarinas
  • vanduo


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių kiaulienos mėsytę supjaustome kubeliais bei pakepame gerai įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų, kol apkeps.
2. Perkeliame juos į puodą, įpilame vos vos vandens, kad tik nesviltų bei troškiname maždaug 15 minučių.
3. Tuo tarpu į tą pačią keptuvę beriame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kai apkepa - griežinėliais supjaustytas morkas.
4. Suverčiame viską į puodą bei dar troškiname maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytas bulves, ne stambiai - maždaug vieno kąsnio dydžio gabalėliais.
5. Tada pilame vandenuko dar, nedaug, suberiame prieskonius, išskyrus žoleles, česnaką, lengvai permaišome bei paliekame troškintis tiek, kol bulvės bus "paruoštos".
6. Po to grietinėje išmaišykite miltus, pilkite kelis lašus vandens, kad skystesni būtų bei supilkite į puodą, tuoj pat maišykite, palaukite, kol užkaista, užverda, sutirštėja, suberkite žoleles, pamaišykite. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: