Kiaulienos sprandinės suktinukai su baravykais
Kategorija: Kiauliena
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 12 suktinukų.
1. Iš pradžių mėsytę dar truputį pamušame buka muštuko dalimi (ta kur nėra jokių iškišimų o tik lygus viršus), pabarstome druska, pipirais bei paliekame pora minučių pastovėti, kol ruošime visa kita.
2. Tada svogūną susismulkiname bei apkepiname iki skaidrumo šlakelyje skysto sviesto. Po to suberiame susmulkintus šaldytus grybus bei toliau kepiname kol beveik neliks jokio skysčio. Truputį šio mišinio atsidedame į šoną, o didesnę dalį paimame mėsytės įdarymui (Aš pati be grybų ant mėsytės dar ir po šakelę šviežios petražolės uždėjau). Susukame, apvoliojame miltuose bei apkepame sviesto ir aliejaus mišinyje ant stiprios ugnies. Perdedame į puodą, kur juos troškinsime. Ant jų uždedame kelis petražolės stiebelius ir poro griežinėlius.
3. Po to į keptuvę, kur kepė mėsytė, suberiame atsidėtą svogūno ir grybų mišinį, įberiame susmulkintą česnaką bei maždaug kelias minutes pakepiname. Užbarstome gerą šaukštą miltų, maišydamos pakepiname bei užpilame sultiniu ir čiut čiut grietinėlės (tai tik dėl spalvos).
4. Šią gautą masę užpilame ant suktinukų, įdedame kelis kvapniuosius pipirus bei uždengusios troškiname ant mažos ugnies maždaug 40 minučių. Po pusės laiko suktinukus apverčiame. Labai gardu! Mėginam:)
Ingredientai
- kiaulienos sprandinė: ~660 gramų
- druska
- pipirai
- šaldyti baravykai: 1 pakelio (300 gramų)
- daržovių sultinys: 1 puodelio
- svogūnai: 1 (didelio)
- česnakas: 2 skiltelių
- poras: šiek tiek
- šviežios petražolės
- sviestas (kepimui)
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mėsytę dar truputį pamušame buka muštuko dalimi (ta kur nėra jokių iškišimų o tik lygus viršus), pabarstome druska, pipirais bei paliekame pora minučių pastovėti, kol ruošime visa kita.
2. Tada svogūną susismulkiname bei apkepiname iki skaidrumo šlakelyje skysto sviesto. Po to suberiame susmulkintus šaldytus grybus bei toliau kepiname kol beveik neliks jokio skysčio. Truputį šio mišinio atsidedame į šoną, o didesnę dalį paimame mėsytės įdarymui (Aš pati be grybų ant mėsytės dar ir po šakelę šviežios petražolės uždėjau). Susukame, apvoliojame miltuose bei apkepame sviesto ir aliejaus mišinyje ant stiprios ugnies. Perdedame į puodą, kur juos troškinsime. Ant jų uždedame kelis petražolės stiebelius ir poro griežinėlius.
3. Po to į keptuvę, kur kepė mėsytė, suberiame atsidėtą svogūno ir grybų mišinį, įberiame susmulkintą česnaką bei maždaug kelias minutes pakepiname. Užbarstome gerą šaukštą miltų, maišydamos pakepiname bei užpilame sultiniu ir čiut čiut grietinėlės (tai tik dėl spalvos).
4. Šią gautą masę užpilame ant suktinukų, įdedame kelis kvapniuosius pipirus bei uždengusios troškiname ant mažos ugnies maždaug 40 minučių. Po pusės laiko suktinukus apverčiame. Labai gardu! Mėginam:)
Raktažodžiai:
kiauliena, kiaulienos sprandine, druska, sultinys, baravykai, svogunai, cesnakas, poras, petrazoles, sviestas, aliejus
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Rūkyto kumpio suktinukai
Sprandinės suktinukai su grybais
Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "Armonika"
RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Rudeninė daržovių sriuba
Bandelės su lašinukais
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
Kiaulienos sprandinės karbonadai
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
Grikių blynai su baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Ypatingo skonio silkė su baravykais
Makaronai su šonine ir pievagrybiais
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Troškinti silkių suktinukai
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
Špinatų grybų salotos su riešutais
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
Baklažanų suktinukai su riešutais
Kuskusas su miško grybais