Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu

Kategorija: Bulvių patiekalai / Kiauliena


Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu

Paskelbė:
30 Rugpjūčio 2022
Labai rekomenduoju išmėginti, jeigu pritrūkote idėjų ką būtų galima skanaus pasigaminti iš bulvių ir kiaulienos. Apkepas gaunasi labai skanus ir sotus. Jeigu mėgstate daug sūrio tokio tipo patiekaluose, tai gamindami jo galite panaudoti net daugiau, nei aš nurodžiau. 



Ingredientai



  • bulvės: 10 didelių
  • malta kiaulienos sprandinė: 700 gramų
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • aštresni prieskoniai
  • pipirai
  • druska
  • prieskoninės žolelės
  • svogūnai: 2 (dideli)
  • morkos: 2 (didelės)
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 500 mililitrų
  • fermentinis sūris: 200 gramų
  • aliejus

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite pusžiedžiais,
2. Morkas sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
3. Pakepkite svogūnus ir morkas su trupučiu aliejaus (kai šiek tiek apkepa, aš įpilu šlakelį vandens, kad svogūnai su morkomis pasitroškintų).
4. Tada į maltą kiaulienos sprandinę berkite prieskonius, druską, dėkite majonezą, gerai išmaišykite.
5. Kepimo indą ar apkepo formą ištepkite su aliejumi, sudėkite skritulėliais plonai (iki 2 milimetrų) supjaustytas 5 bulves, barstykite prieskoniais bei druska, uždėkite vienodu sluoksniu mėsą, ant viršaus paskirstykite morkas su svogūnais, po to vėl likusias supjaustytas bulves. Apibarstykite druska bei prieskoniais.
6. Tuomet dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, paprieskoniuokite bei supilkite ant apkepo. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 30 minučių.
7. Po 30 minučių sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių bei kepkite dar tiek pat. Bebaigiant kepti apibarstykite sutarkuotu sūriu.
8. Ar jau iškepęs, tikriname pagaliuku, paprasčiausiai įsmeigiame bei pažiūrime ar lengvai sminga. Kepimo laikas itin priklauso nuo apkepo storio: plonesnis keps trumpiau, storesnis kiek ilgiau.
9. Labai gardu valgyti su naminiu pomidorų padažu bei marinuotais agurkais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: