Plovas su kiauliena ir pomidorų padažu

Kategorija: Kiauliena


Plovas su kiauliena ir pomidorų padažu

Paskelbė:
05 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • kiauliena: ~500-600 gramų (mentė, kumpis arba sprandinė)
  • ryžiai: ~300-400 mililitrų (plikyti arba auksiniai)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • morkos: 2
  • česnakas: 1 galvutės
  • chmeli suneli prieskoniai
  • plovo prieskoniai
  • druska
  • pipirai
  • aliejus
  • pomidorų padažas



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite panašiai kaip guliašui. Keptuvę įkaitinkite su šlakeliu aliejaus, dėkite mėsytę, apkepkite.

2. Pabaigoje kepimo dėkite pusę česnako sutraiškyto (nuluptą skiltelę uždėjusios peilį gerai paspaudžiame delnu, kad susitraiškytų) skilteles, berkite prieskonių ir druskos.

3. Dar šiek tiek pakepinusios, perdėkite mėsą į puodą. Puodas geriausiai tinka kuo platesnis bei storu dugnu.

4. Tuomet mėsą užpilkite vandeniu, kad apsemtų bei užkaiskite. Virkite maždaug 20 minučių. Virimo metu sudėkite pakepintus svogūną bei morkas (tarkuotas burokinės tarkos pagalba).

5. Praėjus 20 minučių, dėkite gerai išplautus ryžius bei įpilkite dar vandens, kad virš visų produktų būtų maždaug per pirštą, berkite druskytę, pipirus, prieskonius, susmaigstykite į ryžius likusias česnako skilteles, uždenkite ir užvirus primažinkite ugnį. Tik nieko nemaišykite! Viskas privalo virti taip kaip sudėta, sluoksniais.

6. Po maždaug 15 minučių pradengusios dangtį pažiūrėkite ar netrūksta vandens, jei reikia, įpilkite truputį verdančio vandens.

7. Dar kelias minutes pavirkite, dėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite, pakaitinkite bei išjunkite. Palikite kelias minutes pastovėti. Patiekite ir skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: