KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS

Kategorija: Grybų patiekalai / Kiauliena


KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • malta mėsa: 500 gramų (naudota kiauliena)
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pievagrybiai: 5
    • balta duona: 1 riekelės
    • džiūvėsėliai: 1 stiklinės
    • aliejus: kepimui
    • druska
    • pipirai
  1. Pirmiausia į maltą mėsą muškite kiaušinį, dėkite vandenyje išmirkytą bei nuspaustą duoną, įtarkuokite svogūną, berkite druską, pipirus ir gerai išminkykite.
  2. Tuomet pievagrybius susmulkinkite bei apkepinkite šlakelyje aliejaus. Sudėkite išspaustus česnakus bei dar pakepinkite, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsinkite.
  3. Tada iš faršo formuokite blyną, dėkite šaukštą įdaro bei formuokite norimo dydžio kotletukus.
  4. Kiaušinį išplakite su druska bei pipirais. Kotletą apvoliokite kiaušinio plakinyje, po to apvoliokite džiūvėsėliuose.
  5. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei gerai apkepinkite.
  6. Paskui dėkite į puodą, įpilkite truputį vandens arba sultinio bei patroškinkite kelias minutes. Mės valgėme su burokėlių salotomis. Skanaus!
  7. Pastebėjimas: Galite naudoti ir miško grybus, bus gal net skaniau.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: