Kiaulienos kumpio troškinys su perlinėmis kruopomis ir morkomis

Kategorija: Kiauliena


Kiaulienos kumpio troškinys su perlinėmis kruopomis ir morkomis

Paskelbė:
25 Kovo 2024

Ingredientai


  • perlinės kruopos: 1,5 stiklinės
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • kiaulienos kumpis: 500 gramų
  • sultinys: ~300-500 mililitrų (arba vanduo)
  • sviestas: 30 gramų
  • džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • aliejus: šlakelio



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia perlines kruopas užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per naktį.

2. Kitą dieną kiaulieną supjaustykite nedideliais, maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

3. Pabarstykite druska ir pipirais.

4. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kiaulieną, kol ji apskrus.

5. Morką, svogūną ir česnaką nulupkite. Česnaką ir svogūną pasmulkinkite, morką supjaustykite griežinėliais.

6. Daržoves suberkite pas kiaulieną į keptuvę ir šiek tiek pakepinkite.

7. Troškinį maišykite su perlinėmis kruopomis.

8. Pagardinkite druska ir žolelėmis. Išmaišykite.

9. Suberkite į kepimo indą. Dėkite sviesto. Užpilkite vandeniu arba sultiniu, kad iki pusės apsemtų troškinį.

10. Indą uždenkite dangčiu arba folijos lapu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių temperatūros maždaug 60 minučių.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: