Plovas su kiaulienos sprandine, aštriu pomidorų padažu ir garstyčiomis
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- kiaulienos sprandinė: 300 gramų
- plikyti ryžiai: 250 gramų
- svogūnai: 1 (didelio)
- česnako galvos: 1
- grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
- aštraus pomidorų padažo: 4-6 valgomųjų šaukštų
- raudonieji paprikos milteliai
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į verdantį bei pasūdytą vandenį suberiame ryžius ir verdame tik 10 minučių.
2. Perpilame į kiaurasamtį bei paliekame.
3. Tuomet kiaulienos sprandinę supjaustome mažais gabaliukais.
4. Suberiame paprikos miltelius, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišome.
5. Įkaitiname aliejų keptuvėje.
6. Apkepame kiaulienos gabaliukus ant didelės kaitros, kad visi gabaliukai gražiai apskrustų, bet nebūtų galutinai iškepę.
7. Tada išimame mėsą, išdedame kubeliais supjaustytą svogūną bei išilgai perpjautą česnako galvą bei juos apskrudiname iki auksinės spalvos.
8. Imame kepimo indą, sudedame ryžius, mėsą, svogūnus, česnaką, garstyčias bei pomidorų padažą.
9. Viską ganėtinai gerai išmaišome bei kepane iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, arba kol ryžiai bus iškepę. Skanaus!