Kiauliena azijietiškai

Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena


Kiauliena azijietiškai

Paskelbė:
01 Spalio 2022
Turiu pripažinti, kad nepamenu kada buvau taip skaniai valgiusi, kaip šį kartą paragavus šio kiaulienos patiekalo. Na tikrai nerealiai skanu. Labai džiaugiuosi, kad pavyksta ir tokio maisto pasigaminti, ir vis naujų receptų atrasti savo virtuvėje. Ir tai man asmeniškai net geriau nei koks kinų restoranas.

Jei ir jūs mėgstate azijietišką virtuvę, pamėginkite pasigaminti šį patiekalą. Palepinsite tiek save, tiek artimuosius. 



Ingredientai



  • kiaulienos kumpis: ~500 gramų (arba kiaulienos nugarinė)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • pipirai: žiupsnio
  • sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • kukurūzų krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų (apvoliojimui)

  • Padažui:
    • sojų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
    • ryžių actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 3
    • šaldyti žirneliai: 1 saujos
    • aliejus (kepimui)
    • čili (jeigu norisi)
    • svogūnų laiškai: pundelio
    • sezamo sėklos (pabarstymui)

  • Patiekimui:
    • virti ryžiai: pagal skonį

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pabarstykite pipirais ir susmulkintu česnaku.
2. Apšlakstykite sojų padažu ir palikite marinuotis maždaug 20 minučių.
3. Tada morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
4. Mėsą apvoliokite krakmole ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda ir tampa traški.
5. Iškepusią sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
6. Padažui nurodytus ingredientus išmaišykite tarpusavyje. Supilkite į keptuvę ir kaitinkite, ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštėja.
7. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite morkas bei žirnelius. Pakaitinkite kelias minutes, kad daržovės šiek tiek suminkštėtų, bet dar išliktų traškios.
8. Tuomet į padažą sudėkite kiaulieną ir daržoves. Išmaišykite. Pakaitinkite kelias minutes.
9. Pabarstykite sezamo sėklomis, susmulkintais svogūnų laiškais ir čili, jeigu norisi aštrumo.
10. Patiekite su virtais ryžiais ir skanaukite! ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: