Plovas su kiaulienos nugarine ir morkomis

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Plovas su kiaulienos nugarine ir morkomis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaulienos nugarinė: 1 kg
  • Ryžiai (plykinti): 320 ml
  • Morkos (didelių): 4 vnt.
  • Svogūnai (didelių): 2 vnt.
  • Česnako skiltelės: 4 vnt.
  • Aliejus: pagal poreikį
  • Druska, pipirai, mėsos prieskoniai: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Kiaulieną supjaustoma nedideliais kubeliais.

2. Didelėje keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų ir dedame mėsos gabaliukus.

3. Kepame ant vidutinės ugnies, kol mėsos paviršius tampa auksinis.

4. Dedame lauro lapų ir pabarstome mėsos prieskoniais.

5. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais.

6. Dedame ant apkepintos kiaulienos, išmaišome ir kepame apie 15 minučių, kol svogūnai suminkštėja.

7. Morkas nulupame, supjaustome stambiais kubeliais ir dedame į keptuvę. Kepame apie 15 minučių, jei reikia, papildomai įpilame aliejaus.

8. Česnaką nulupame, susmulkiname ir dedame į keptuvę su likusiais ingredientais.

9. Viską išmaišome ir dar porą minučių pakepame.

10. Turinio iš keptuvės perkeliame į didelį puodą, pagardiname druska ir pipirais, užpilame vandeniu ir troškiname 30 minučių ant vidutinės ugnies.

11. Supilame ryžius ant kiaulienos mišinio, užpilame dar 640 ml vandens.

12. Uždengiame puodą ir troškiname apie 30 minučių, ryžių nemaišome. Jei reikia, papildome vandeniu.

13. Baigus troškinti, plovą išmaišome ir paragaujame, ar netrūksta druskos ar pipirų.

14. Santrauka: Šis plovas – idealus pasirinkimas sočiai vakarienei ar pietums. Kiauliena ir ryžiai puikiai dera su daržovėmis, o patiekalas patiks visiems šeimos nariams.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook