Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos
Šis troškinys laiko užima nemažai, bet, patikėkite manimi, verta jį išbandyti. Namai pakvimpa džiovintais baravykais, prieskoniais bei vynu, o skonis nuostabus. Rekomenduoju!
1. Pastebėjimas: Grybus geriausia užmerkti iš vakaro, o jeigu pamiršote tai padaryti, užpilkite karštu vandeniu bei palaikykite pusvalandį.
2. Iš pradžių kiaulieną supjaustykite kubeliais, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais. Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus, pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei česnako skilteles. Kai gražiai pagels svogūnas, sudėkite kiaulieną bei apkepkite iš visų pusių. Apibarstykite mėsą miltais ir pakepinkite minutę.
3. Po to į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, įpilkite vieną stiklinę vandens, vorčesterio padažo bei taurę vyno. Įberkite druskos, pipirų bei šviežio rozmarino. Uždengkite ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 45 minutes.
4. Paskui sudėkite išmirkytus, susmulkintus, džiovintus baravykus bei įpilkite dar vieną stiklinę vandens. Troškinkite dar maždaug 45 minutes. Įdėkite šaukštą grietinės bei kai troškinys užvirs, nukelkite nuo ugnies.
5. Apibarstykite svogūnų laiškais. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Ingredientai
- kiaulienos sprandinė: 500 gramų
- morkos: 3
- svogūnai: 1
- česnakas: 1-2 skiltelių
- džiovinti baravykai: 1 saujos
- raudonas vynas: 1 taurės
- grietinė: 1 šaukšto
- miltai: 1 šaukšto
- bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- mairūnas: 1 arbatinio šaukštelio
- rozmarinas: 1 šakelės
- aitriosios paprikos: žiupsnelio
- vorčesterio padažas: 2 šaukštų
- druska
- pipirai
- svogūnų laiškai
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Grybus geriausia užmerkti iš vakaro, o jeigu pamiršote tai padaryti, užpilkite karštu vandeniu bei palaikykite pusvalandį.
2. Iš pradžių kiaulieną supjaustykite kubeliais, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais. Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus, pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei česnako skilteles. Kai gražiai pagels svogūnas, sudėkite kiaulieną bei apkepkite iš visų pusių. Apibarstykite mėsą miltais ir pakepinkite minutę.
3. Po to į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, įpilkite vieną stiklinę vandens, vorčesterio padažo bei taurę vyno. Įberkite druskos, pipirų bei šviežio rozmarino. Uždengkite ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 45 minutes.
4. Paskui sudėkite išmirkytus, susmulkintus, džiovintus baravykus bei įpilkite dar vieną stiklinę vandens. Troškinkite dar maždaug 45 minutes. Įdėkite šaukštą grietinės bei kai troškinys užvirs, nukelkite nuo ugnies.
5. Apibarstykite svogūnų laiškais. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
troskinys, kiauliena, grybai, baravykai, dziovinti grybai, dziovinti baravykai, raudonas vynas, kiaulienos sprandine, morkos, grietine, cesnakas
Panašūs receptai
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Stirnienos mėsos troškinys
Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais
Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
ČENAKAI SU KIAULIENA