Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu

Kategorija: Kiauliena


Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu

Paskelbė:
28 Vasario 2022
Šis troškinys laiko užima nemažai, bet, patikėkite manimi, verta jį išbandyti. Namai pakvimpa džiovintais baravykais, prieskoniais bei vynu, o skonis nuostabus. Rekomenduoju!



Ingredientai



  • kiaulienos sprandinė: 500 gramų
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 1-2 skiltelių
  • džiovinti baravykai: 1 saujos
  • raudonas vynas: 1 taurės
  • grietinė: 1 šaukšto
  • miltai: 1 šaukšto
  • bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
  • mairūnas: 1 arbatinio šaukštelio
  • rozmarinas: 1 šakelės
  • aitriosios paprikos: žiupsnelio
  • vorčesterio padažas: 2 šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • svogūnų laiškai


Recepto paruošimas



1. Pastebėjimas: Grybus geriausia užmerkti iš vakaro, o jeigu pamiršote tai padaryti, užpilkite karštu vandeniu bei palaikykite pusvalandį.
2. Iš pradžių kiaulieną supjaustykite kubeliais, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais. Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus, pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei česnako skilteles. Kai gražiai pagels svogūnas, sudėkite kiaulieną bei apkepkite iš visų pusių. Apibarstykite mėsą miltais ir pakepinkite minutę.
3. Po to į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, įpilkite vieną stiklinę vandens, vorčesterio padažo bei taurę vyno. Įberkite druskos, pipirų bei šviežio rozmarino. Uždengkite ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 45 minutes.
4. Paskui sudėkite išmirkytus, susmulkintus, džiovintus baravykus bei įpilkite dar vieną stiklinę vandens. Troškinkite dar maždaug 45 minutes. Įdėkite šaukštą grietinės bei kai troškinys užvirs, nukelkite nuo ugnies.
5. Apibarstykite svogūnų laiškais. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: