Kalakutiena ir kuskusu įdarytas patisonas

Kategorija: Kalakutiena


Kalakutiena ir kuskusu įdarytas patisonas

Paskelbė:
24 Lapkričio 2022
Kai gaminau, tenka prisipažinti, kad patisoną įdarinėjau pirmą kartą. Ir taip gavosi, kad prigaminusi vaišinau savo bendradarbes, kurios buvo užsukusios į svečius. Visoms joms taip patiko, kad paprašė šio kalakutienos recepto. Tad manau jis vertas ir pasidalinimo su Jumis. :) Pamėginkite! :)  



Ingredientai


  • patisonai: 1
  • kalakutienos filė: 200 gramų
  • kuskusas: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • svogūnai: 0,5
  • morkos: 1
  • pomidorai: 2 (nedideli)
  • aliejus: šlakelio
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: žiupsnio
  • krapai: 1 pundelio
  • laiškinis česnakas: 1 pundelio
  • sultinys: 0,5 stiklinės


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia patisonui gražiai nupjaukite viršūnėlę, šaukštu išskobkite minkštimą ir pabarstykite druska.
2. Tuomet kalakutieną supjaustykite maždaug vieno-dviejų kąsnio dydžio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Sudėkite ir apkepkite kalakutieną, kol ši apskrunda.
5. Tada daržoves nulupkite. Morką supjaustykite griežinėliais, svogūną bei česnaką pasmulkinkite.
6. Apkeptą kalakutieną atidėkite į šalį.
7. Sudėkite į tą pačią keptuvę svogūną, morkas ir česnaką. Pakepinkite, kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
8. Tuomet suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Pakaitinkite, kol išsiskiria iš pomidorų skystis.
9. Įmaišykite kuskusą ir kalakutieną. Įpilkite sultinio, berkite susmulkintų žalumynų.
10. Daržovių, kalakutienos bei kuskuso masę sudėkite į patisono vidų.
11. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 60 minučių. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: