Kalakutienos donburi - nuo šiol mano mėgstamiausias azijietiškas patiekalas

Kategorija: Kalakutiena


Kalakutienos donburi - nuo šiol mano mėgstamiausias azijietiškas patiekalas

Paskelbė:
12 Liepos 2022
Azijetiškų patiekalų mano šeimos virtuvėje būna vis daugiau ir daugiau. Tikriausiai dėl to, kad jie pavyksta nuostabiai ir yra mėgstami visų šeimos narių. Donburi irgi nėra retas svečias virtuvėje.

Šį kartą gaminau donburi su kalakutiena - pavyko puikiai, todėl dalinuosi receptu ir su Jumis!



Ingredientai



  • kalakutiena: 500 gramų
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • špinatai
  • imbieras: gabaliuko
  • česnakas: 3 skiltelių
  • teriyaki padažas
  • sojos padažas
  • medus
  • svogūnų laiškai
  • kalendra


  • Patiekimui:
    • basmati ryžiai: 1 stiklinės
    • balti ridikai: 1
    • agurkai: 1

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių pamarinuokite gabaliukais sujpjaustytą kalakutieną susmulkinto imbiero, česnako, teryaki ir sojos padažų bei medaus marinate.
2. Po to keptuvėje pakepinkite susmulkintus svogūnus.
3. Kiek vėliau suberkite morkos griežinėlius, dėkite kalakutieną, visai kepimo pabaigoje sudėkite špinatus ir pamaišykite.
4. Ryžius virkite 12 minučių nuo užvirimo (pasūdytame vandenyje santykiu 1 stiklinė ryžių : 1,6 stiklinės vandens) nemaišydamos ir neatidenginėdamos.
5. Po to į dubenį (arba lėkštę) dėkite išvirtus ryžius, šalia - kalakutieną, lazdelėmis supjaustytus ridikus bei agurkus, berkite susmulkintus žalumynus. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: