Iš kinų virtuvės: kalakutiena su anakardžių riešutais

Kategorija: Kalakutiena


Iš kinų virtuvės: kalakutiena su anakardžių riešutais

Paskelbė:
26 Kovo 2019
Reikės:

300 g kalakutienos filė
1 raudonoji paprika
2 saujos anakardžių riešutų

Marinatui:

2 v.š. saldžiarūgščio sojos padažo
1 v.š. balzamiko acto

Padažui:

150 ml vandens
4 v.š. saldžiarūgščio sojų padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š. laimo sulčių
2 v.š. auksaspalvio sirupo arba medaus
2 skiltelės česnako
1 v.š. (be kaupo) krakmolo

Gaminame

* Kalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome. Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, ir dar apie minutę pakepame. Sudedame nuplautus riešutus ir papriką.

* Dubenėlyje truputį pašildome vandenį, išmaišome jame krakmolą, kad neliktų gumuliukų. Supilame visus kitus ingredientus. Paragaukite, ir jei kažko trūksta, įpilkite pagal savo skonį. Užpilame padažą ant mėsos ir maišydami patroškiname, kol jis ims tirštėti. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: