KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU

Kategorija: Kalakutiena


KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • kalakutienos krūtinėlių file: ~600 gramų
    • rūkytos paprikos milteliai
    • džiovinti čiobreliai
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • miltai: kepsnių apvoliojimui
    • raudonosios paprikos: 2
    • svogūnai: 2
    • konservuoti pomidorai: ~500 gramų (su sultimis)
    • džiovinti bazilikai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • raudono vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
  1. Pradžioje kalakutienos file supjaustome maždaug 1 centimetro storio kepsneliais. Iš abiejų pusių apibarstome rūkyta paprika, džiovintais čiobreliais, druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. Tuomet ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę bei įpilame šlakelį aliejaus.
  3. Tada kiekvieną kepsnelį apvoliojame miltuose, nupurtome jų perteklių, dedame į keptuvę bei apskrudiname iš abiejų pusių. Sudedame į lėkštę bei uždengiame folija.
  4. Po to toje pačioje (prieš tai išpilame aliejaus likučius) keptuvėje, įpilame šlakelį aliejaus, sudedame griežinėliais supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustytą raudonąją papriką bei kepame tol, kol daržovės suminkštės. Tada sudedame išspaustą česnaką, džiovintus bazilikus, supilame raudonąjį vyno actą bei pakepame maždaug 60 sekundžių. Pilame konservuotus pomidorus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei palaukiame, kol užvirs.
  5. Troškiname keletą minučių bei tuomet dar 1–2 minutėms sudedame iškeptus kalakutienos kepsnelius. Išjungiame ugnį. Patiekiame su ryžiais.
  6. Pastebėjimas: jei padažas gaunasi per rūgštus, įberiame žiupsnelį cukraus. O jei norisi skystesnio, įpilame šlakelį vandens.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: