KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU

- kalakutienos krūtinėlių file: ~600 gramų
- rūkytos paprikos milteliai
- džiovinti čiobreliai
- druska
- malti juodieji pipirai
- miltai: kepsnių apvoliojimui
- raudonosios paprikos: 2
- svogūnai: 2
- konservuoti pomidorai: ~500 gramų (su sultimis)
- džiovinti bazilikai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 2 skiltelių
- raudono vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
- Pradžioje kalakutienos file supjaustome maždaug 1 centimetro storio kepsneliais. Iš abiejų pusių apibarstome rūkyta paprika, džiovintais čiobreliais, druska bei maltais juodaisiais pipirais.
- Tuomet ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę bei įpilame šlakelį aliejaus.
- Tada kiekvieną kepsnelį apvoliojame miltuose, nupurtome jų perteklių, dedame į keptuvę bei apskrudiname iš abiejų pusių. Sudedame į lėkštę bei uždengiame folija.
- Po to toje pačioje (prieš tai išpilame aliejaus likučius) keptuvėje, įpilame šlakelį aliejaus, sudedame griežinėliais supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustytą raudonąją papriką bei kepame tol, kol daržovės suminkštės. Tada sudedame išspaustą česnaką, džiovintus bazilikus, supilame raudonąjį vyno actą bei pakepame maždaug 60 sekundžių. Pilame konservuotus pomidorus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei palaukiame, kol užvirs.
- Troškiname keletą minučių bei tuomet dar 1–2 minutėms sudedame iškeptus kalakutienos kepsnelius. Išjungiame ugnį. Patiekiame su ryžiais.
- Pastebėjimas: jei padažas gaunasi per rūgštus, įberiame žiupsnelį cukraus. O jei norisi skystesnio, įpilame šlakelį vandens.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)

KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS

JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS

TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI

Pikantiški 6 šašlykų receptai

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS

KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU

ŽUVIES KEPSNELIAI

Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS

JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU

Mėsainis Insanity

KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS

Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu

VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos

TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA

GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE

Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais