KALAKUTIENOS KUKULIAI

Kategorija: Kalakutiena


KALAKUTIENOS KUKULIAI

Paskelbė:
29 Kovo 2019
  • Kukuliams:
    • smulkinta kalakutiena: 500 gramų
    • smulkintas česnakas: 2 skiltelių
    • šviežiai malti pipirai
    • smulkūs avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės
    • tarkuotas kietasis sūris: 2 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • smulkinti svogūnų laiškai: 2 šaukštų
    • sūdyta varškė (sūrio įdarui)
    • miltai: kelių šaukštų
    • lydytas sviestas (kepimui)
    • pomidorų padažas: 2 stiklinių
  • Sūdytam varškės sūriui:
    • varškės sūriai: 1 (galima naudoti ir saldaus pieno sūrį)
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 1,5 šaukšto
    • mėgiamos prieskoninės žolelės arba prieskoniai
  1. Iš pradžių druską suberiame į vandenį bei gerai išmaišome. Sūrį supjaustome stambiais kubeliais, užpilame vandeniu su druska bei palaikome šaldytuve parą laiko. Sūrumą galima reguliuoti pagal savo skonį – druskos dedame daugiau arba mažiau. Vandenį nupilame, sūrio kubelius sumaišome su prieskoniais. Likusį sūrį galima naudoti salotoms ar kepiniams.
  2. Tuomet kalakutieną sumaišome su česnaku, avižiniais dribsniais, sūriu, kiaušiniu, pipirais ir svogūnų laiškais. Suformuojame apvalius kukuliukus. Formuojant kukulius į kiekvieno vidų įspaudžiame po kubelį sūrio.
  3. Tada kalakutienos kukulius apvoliojame miltuose bei apkepame keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių. Apkeptus kukulius sudedame atgal į keptuvę, užpilame padažu bei viena stikline vandens, troškiname ant mažos ugnies maždaug pusvalandį. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: