Kalakutienos kepsniukai su apelsinų-medaus plutele kepta keptuvėje

Aš galėčiau šiuos kalakutienos kepsniukus pavadinti karališkais, nes jie gaunasi su aukso spalvos plutele ir labai turtingo skonio, kuriame persipina švelni kalakutienos tekstūra ir salstelėjęs medumi, bet vis dar citrusinis apelsinas. Viską papildo lengvai paruošiamas bei gal ne toks įprastas garnyras.
Druskos gaminant nenaudojama yra sąmoningai - mėsai ją idealiai atstoja sūrus sojos padažas, taip ji neužgožia švelniai saldaus skonio.
1. Iš pradžių kalakutienos filė supjaustykite kepsniams.
2. Padažinėje sumaišykite apelsino sultis, žiupsnelį cinamono, pipirus bei žoleles (tinka provanso mišinys, bazilikai, raudonėliai ar panašiai), keletą lašelių sojos padažo bei ištrinkite su medumi. Padažu apšlakstykite bei įtrinkite kalakutieną, palikite maždaug 30 minučių pasimarinuoti.
3. Tuomet keptuvę įkaitinkite bei įpilkite šlakelį aliejaus, po to jame ištirpinkite nedidelį gabaliuką sviesto.
4. Kepkite kepsnius po maždaug keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus, nevartykite.
5. Išimkite bei toje pačioje keptuvėje (jei reikia galite įdėti dar nedidelį gabaliuką sviesto) apkepkite susmulkintus luptus pomidorus ir šiaudeliais supjaustytą salierą, kol pagels. Skanaukite!
Druskos gaminant nenaudojama yra sąmoningai - mėsai ją idealiai atstoja sūrus sojos padažas, taip ji neužgožia švelniai saldaus skonio.
Ingredientai
- kalakutienos filė: 400 gramų
- sultingi apelsinai: 1
- naminis medus: 2 valgomųjų šaukštų
- cinamonas
- juodieji pipirai
- mėgiami žalumynai
- sojos padažas: kelių lašų
- saliero šaknys: 1 (didesnės)
- pomidorai: 2
- sviestas: poros gabaliukų (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kalakutienos filė supjaustykite kepsniams.
2. Padažinėje sumaišykite apelsino sultis, žiupsnelį cinamono, pipirus bei žoleles (tinka provanso mišinys, bazilikai, raudonėliai ar panašiai), keletą lašelių sojos padažo bei ištrinkite su medumi. Padažu apšlakstykite bei įtrinkite kalakutieną, palikite maždaug 30 minučių pasimarinuoti.
3. Tuomet keptuvę įkaitinkite bei įpilkite šlakelį aliejaus, po to jame ištirpinkite nedidelį gabaliuką sviesto.
4. Kepkite kepsnius po maždaug keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus, nevartykite.
5. Išimkite bei toje pačioje keptuvėje (jei reikia galite įdėti dar nedidelį gabaliuką sviesto) apkepkite susmulkintus luptus pomidorus ir šiaudeliais supjaustytą salierą, kol pagels. Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
kalakutiena apelsinai medus cinamonas pipirai zalumynai sojos padazas salieras pomidorai sviestas
O čia labai skanu! :)

Kalakutienos krūtinėlės troškinys saldžiarūgščiai

Skaniausi kalakutienos kepsneliai

Kalakutienos filė maltinukai su kreminiu sūreliu

Sultinga kalakutienos filė - kalakuto krūtinėlė orkaitėje

Kalakutiena su ananasais

Skaniausi žemėje vištienos kepsniukai, įdaryti kumpiu ir sūriu

Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu

Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu

Kalakutienos maltinukai su sūrio įdaru ir baltu grietinėlės padažu

Kalakutienos ir ryžių troškinys

Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

Aštrūs kalakutienos taco

KALAKUTIENOS JUOSTELĖS SU FETA IR PROVANSO DARŽOVĖMIS

KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU

KALAKUTIENOS KUKULIAI SU SŪRIU

KALAKUTIENOS IEŠMELIAI SU POMIDORAIS

KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS

KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI

RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI

MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS

KALAKUTIENOS ČIACHOCHBILI

KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS

RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS