Kalakutienos kumpio troškinys grietinėlės ir garstyčių padaže

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos


Kalakutienos kumpio troškinys grietinėlės ir garstyčių padaže

Paskelbė:

Ingredientai

  • kalakuto kumpis: 1,5 kilogramo
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: žiupsnelio
  • žolelių prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
  • vanduo: 200 mililitrų
  • sviestas: 30 gramų
  • garstyčios su grūdeliais: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • krapai: kelių šakelių



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kalakuto kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais.

2. Tuomet pagardinkite druska ir pipirais, taip pat ir kitais mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis.

3. Leidžiame mėsai pasimarinuoti maždaug pusvalandį.

4. Po to troškintuve įkaitinkite aliejų, sudėkite kalakutieną ir apkepkite, kol gražiai apskrus.

5. Tada supilkite vandenį, sudėkite garstyčias bei sviestą, patroškinkite maždaug 20 minučių.

6. Paskui įpilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar maždaug 5 minutes.

7. Pabaigoje pagardinkite krapais. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook