Kalakutienos ir ryžių troškinys

Kategorija: Kalakutiena


Kalakutienos ir ryžių troškinys

Paskelbė:
08 Lapkričio 2021
Gan paprastas troškinys, kuriame pagrindine gaida žaidžia prieskoniai. Dėl to derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mano šeimai, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Ingredientai


  • morkos: 4
  • svogūnai: 4 vidutinių
  • ryžiai: 200 gramų
  • vištienos sultinys (arba vanduo+sultinio kubelis): 400 mililitrų
  • kalakutienos ar vištienos file: 400 gramų
  • žalieji žirneliai, šaldyti: 0,5 puodelio
  • druska
  • juodieji pipirai
  • čili pipirai
  • kario milteliai
  • aliejus: šlakelio


Recepto paruošimas


1. Iš pradžių ryžius praplaukite po tekančiu vandeniu ir palikite nusivarvėti.
2. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis.
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
4. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jame pakepinkite vieną svogūną.
5. Sudėkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite.
6. Sudėkite į puodą ryžius, išmaišykite ir viską užpilkite sultiniu.
7. Paskaninkite prieskoniais.
8. Kai puode sultinys užvirs, temperatūrą sumažinkite ir sumažinus kaitrą virkite ryžius 20 minučių.
9. Tuo tarpu keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus pakepinkite likusį svogūną.
10. Į pakepintus svogūnus sudėkite juostelėmis supjaustytą kalakutienos file ir maišant ją iškepkite. Paskaninkite prieskoniais.
11. Kai ryžiai išvirs, į puodą supilkite žaliuosius žirnelius. Puodą uždenkite ir leiskite pastovėti kelias minutes.
12. Ryžius atsargiai sumaišykite su atšilusiais žirneliais ir sudėkite į lėkštes. Ant viršaus paskirstykite kalakutieną su svogūnais. Tiekite iš karto. Skanaus!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: