Kalakutienos ir ryžių troškinys
Kategorija: Kalakutiena
Gan paprastas troškinys, kuriame pagrindine gaida žaidžia prieskoniai. Dėl to derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mano šeimai, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.
1. Iš pradžių ryžius praplaukite po tekančiu vandeniu ir palikite nusivarvėti.
2. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis.
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
4. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jame pakepinkite vieną svogūną.
5. Sudėkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite.
6. Sudėkite į puodą ryžius, išmaišykite ir viską užpilkite sultiniu.
7. Paskaninkite prieskoniais.
8. Kai puode sultinys užvirs, temperatūrą sumažinkite ir sumažinus kaitrą virkite ryžius 20 minučių.
9. Tuo tarpu keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus pakepinkite likusį svogūną.
10. Į pakepintus svogūnus sudėkite juostelėmis supjaustytą kalakutienos file ir maišant ją iškepkite. Paskaninkite prieskoniais.
11. Kai ryžiai išvirs, į puodą supilkite žaliuosius žirnelius. Puodą uždenkite ir leiskite pastovėti kelias minutes.
12. Ryžius atsargiai sumaišykite su atšilusiais žirneliais ir sudėkite į lėkštes. Ant viršaus paskirstykite kalakutieną su svogūnais. Tiekite iš karto. Skanaus!
Ingredientai
- morkos: 4
- svogūnai: 4 vidutinių
- ryžiai: 200 gramų
- vištienos sultinys (arba vanduo+sultinio kubelis): 400 mililitrų
- kalakutienos ar vištienos file: 400 gramų
- žalieji žirneliai, šaldyti: 0,5 puodelio
- druska
- juodieji pipirai
- čili pipirai
- kario milteliai
- aliejus: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių ryžius praplaukite po tekančiu vandeniu ir palikite nusivarvėti.
2. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis.
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
4. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jame pakepinkite vieną svogūną.
5. Sudėkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite.
6. Sudėkite į puodą ryžius, išmaišykite ir viską užpilkite sultiniu.
7. Paskaninkite prieskoniais.
8. Kai puode sultinys užvirs, temperatūrą sumažinkite ir sumažinus kaitrą virkite ryžius 20 minučių.
9. Tuo tarpu keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus pakepinkite likusį svogūną.
10. Į pakepintus svogūnus sudėkite juostelėmis supjaustytą kalakutienos file ir maišant ją iškepkite. Paskaninkite prieskoniais.
11. Kai ryžiai išvirs, į puodą supilkite žaliuosius žirnelius. Puodą uždenkite ir leiskite pastovėti kelias minutes.
12. Ryžius atsargiai sumaišykite su atšilusiais žirneliais ir sudėkite į lėkštes. Ant viršaus paskirstykite kalakutieną su svogūnais. Tiekite iš karto. Skanaus!
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Lengvai pagaminamas daržovių troškinys
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
Ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Šlaunelių ir daržovių troškinys