Kalakutienos kepsnys pievagrybių padaže su grietinėle
Kategorija: Kalakutiena
Ingredientai
- kalakutienos file: 500 gramų
- svogūnų: 1
- pievagrybių: 200 gramų
- 13% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
- česnako: 1 skiltelės
- paukštienos prieskonių
- druskos
- juodųjų pipirų
- krapų
- aliejaus ir sviesto (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kepsnius įtrinkite su druska, pipirais ir paukštienos prieskoniais bei palikite bent kelias valandas pasimarinuoti.
2. Tuomet dėkite į kepimo skardą išteptą su aliejumi bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
3. Tada keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus bei gabaliuką sviesto.
4. Apkepinkite susmulkintą svogūną.
5. Kai jau svogūnas suminkštėja, sudėkite bei apkepkite susmulkintus pievagrybius.
6. Po to įspauskite česnako, berkite druskos ir pipirų, užpilkite grietinėle.
7. Sudėkite kalakutienos kepsnius į padažą bei uždengusios patroškinkite dar kelias minutes ant nedidelės ugnies.
8. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite kapotais krapais.
9. Patiekite su bulvėmis arba bulvių koše bei mėgstamomis salotomis. Skanaukite!