Kalakutienos kepsneliai su troškintomis daržovėmis ir sūriu

Kategorija: Kalakutiena


Kalakutienos kepsneliai su troškintomis daržovėmis ir sūriu

Paskelbė:
28 Sausio 2024

Ingredientai

  • kalakutienos krūtinėlės: 600 gramų
  • svogūnų: 1-2
  • morkų: 2
  • česnako: 2 skiltelių
  • fermentinio sūrio: 100 gramų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • džiovintų krapų: 1 arbatinio šaukštelio
  • grietinės: 1 valgomojo šaukšto
  • aliejaus (kepimui)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kalakutienos krūtinėlę supjaustykite nestorais kepsneliais ir šiek tiek pamuškite.

2. Tada pagardinkite druska, pipirais ir paukštienos prieskoniais.

3. Palikite pasimarinuoti bent kelioms valandoms (galite ir per visą naktį palikti).

4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.

5. Kalakutienos kepsniukus glaustai dėkite vieną prie kito į kepimo skardą, pateptą aliejumi ir kepkite 20 minučių.

6. Per tą laiką, kol kepa, keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną ir sutarkuotą morką. po kelių minučių įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės kaitros, kol kepsniukai apkeps.

7. Stambiai sutarkuokite sūrį.

8. Troškintas daržoves pagardinkite druska, pipirais ir krapais. Įspauskite česnako skilteles, įmaišykite grietinės.

9. Dėkite suruoštas daržoves ant mėsos kepsnelių.

10. Užberkite tarkuoto sūrio ir dar dėkite į orkaitę 10 minučių.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: