Sultinga kalkutienos filė - kalakuto krūtinėlė orkaitėje

Kategorija: Kalakutiena


Sultinga kalkutienos filė - kalakuto krūtinėlė orkaitėje

Paskelbė:
09 Rugsėjo 2022
Praeitą savaitę nerealiai užsinorėjau orkaitėje iškeptos mėsos. Buvau neapsisprendusi, ar kepti kiaulieną, ar vištieną, tai nusprendžiau panaršyti internete ir radau savo atsakymą - paprastą orkaitėje keptos, labai sultingos kalakuto krūtinėlės receptą. Galiu tik pasakyti, kad labai džiaugiuosi atradusi šį receptą.

Dar noriu pridurti, kad šiuo būdu iškepta kalakutienos filė būna itin sultingą, kad ją galima valgyti tiek karštą, tiek atvėsusią. 


Ingredientai



  • vanduo: 2 litrų
  • kalakutienos krūtinėlė: 1-1,5 kilogramo
  • druska: 2 šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • druska: šiek tiek
  • pipirai: šiek tiek
  • džiovintas raudonėlis: 1 šaukštelio (arba bazilikas)
  • paprikos milteliai: 1 šaukštelio


Recepto paruošimas



1. Prieš kepimą kalakutienos krūtinėlė (filė) turi šiek tiek pasisūdyti. Todėl į ganėtinai didelį indą su šiltu vandeniu, berkite du šaukštus druskos ir gerai išmaišykite.
2. Maišymui įdėkite šiek tiek savo pastangų, kad druska gerai ištirptų.
3. Tada į indą su druskos tirpalu užmerkite kalakuto krūtinėlę (svarbiausia, kad ji pilnai apsemta) ir šitaip palikite šaltai maždaug 2 valandoms.
4. Po dviejų valandų kalakutieną ištraukite iš mirkalo ir itin gerai nusausinkite.
5. Tuomet atskirame inde pasiruoškite prieskonių mišinį: sumaišykite alyvuogių aliejų su raudonėliu, paprikos milteliais, druska bei pipirais.
6. Patarimas: Jeigu norisi, galima papildomai įdėti kmynų, česnako arba kitų mėgiamų prieskonių.
7. Pasiruoštu prieskonių bei aliejaus mišiniu ištrinkite mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių.
8. Praėjus 15-ai minučių, orkaitę išjunkite, bet kalakutienos jokiu būdu neištraukite ir neatidarinėkite orkaitės durelių. Ją palikite orkaitėje dar dviems valandoms.
9. Net ir išjungtoje, bet karštoje orkaitėje kalakutienos filė nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galite skanauti.
10. Iškepusią kalakutienos krūtinėlę galite laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir skanauti su makaronais, sumuštiniuose, salotose arba kituose patiekaluose, jei nepavyko suvalgyti iš pirmo karto. Skanaus! ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: