KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU

Kategorija: Kalakutiena


KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • kalakutienos faršas: 700 gramų
    • špinokai: 200 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 1,75 puodelio
    • džiūvėsėliai: 3 saujų
    • tarkuotas parmigiano reggiano: 0,5 puodelio
    • druska
    • pipirai
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinys: 1 puodelio
    • fermentinis sūris: 100 gramų
    • muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kapotos petražolės: ketvirtadalio puodelio
  1. Iš pradžių špinokus nuplaukite, susmulkinkite bei sudėkite į kalakutienos faršą. Taip pat sudėkite pusę smulkiai supjaustyto svogūno, susmulkitą česnaką, įmuškite kiaušinį, įpilkite ketvirtadalį puodelio pieno, suberkite džiūvėsėlius, sutarkuotą sūrį, druską bei pipirus. Viską gerai išmaišykite. Tada iš gautos masės suformuokite 12 ganėtinai didelių kukulių, kuriuos išdėliokite su kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje ir, apšlaksčiusios alyvuogių aliejumi, kepkite orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
  2. Tuo tarpu kol kukuliai kepa, nedideliame puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus bei sviestą, suberkite likusią pusę svogūno bei kepkite maždaug 2 minutes, tuomet įmaišykite miltus bei kepkite dar apie 60 sekundžių. Palaipsniui įmaišykite likusį 1,5 puodelio pieną bei sultinį. Užvirkite, nukelkite nuo viryklės, įmaišykite sūrį, pagardinkite druska, pipirais bei muskatu.
  3. Po to iškepusius kukulius patiekite su pasiruoštu padažu bei pabarstykite kapotomis petražolėmis. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: