KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"

Kategorija: Kalakutiena / Vištiena ir paukštiena


KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • kalakutienos krūtinėlės: 1 labai didelės (~2,5 kilogramo, tinka ir vištienos, tik tuo atveju kitų ingredientų kiekius mažinkite)
    • tyras vanduo: 2 litrų
    • jūros druska be jodo: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
  • Aptepui:
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų (45 mililitrų)
    • paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto (rūkyta paprika ne itin tinka, galite dėti ir sutraiškytų kadagio uogų)
    • šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio (arba sutraiškytų raudongrūdžių pipirų su 1 valgomuoju šaukštų medaus)
    • česnakas: 4 skiltelių (sutrintų į tyrelę)
  1. Iš pradžių į puodą pilkite 2 litrus vandens, vandenyje maišydamos ištirpinkite 4 valgomuosius šaukštus druskos (ir cukrų, jeigu jį naudosite). Tada krūtinėlę nuplaukite bei pamerkite pasūdytame vandenyje. Šiame etape idealiausia puodą statyti tiesiai į kriauklę, nes vandens perteklius gali lietis per puodo kraštus. Palikite puodą su mirkstančia krūtinėle vėsioje vietoje, pvz. garaže arba po stalu virtuvėje, maždaug 3-6 valandoms (arba galite krūtinėlę marinuoti šaldytuve 2 paras).
  2. Tuomet dubenėlyje sumaišykite nurodytus "aptepo" ingredientus. Kalakutienos krūtinėlę ištraukite iš vandens bei lengvai nusausinkite, įtrinkite iš visų pusių paruoštu "aptepu", dėkite į sausą špižinę keptuvę.
  3. Tada labai karštai įkaitinkite orkaitę - iki 250 laipsnių temperatūros. Mėsą keptuvėje statykite orkaitėn, uždarykite orkaitę labai sandariai bei kepkite pusvalandį (jeigu naudosite tik puselė krūtinėlės - 20 minučių) - jokiais būdais orkaitės nevarstykite.
  4. Išjunkite orkaitę, bet nepradarykite - visa kaitra privalo likti viduje. Eikite miegoti (krūtinėlė toliau kepa).
  5. Po maždaug 8-12 valandų pjaustykite krūtinėlę griežinėliais bei patiekite į stalą šalia mišrainės arba su krienų padažu. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: