KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
Kategorija: Kalakutiena / Vištiena ir paukštiena
- kalakutienos krūtinėlės: 1 labai didelės (~2,5 kilogramo, tinka ir vištienos, tik tuo atveju kitų ingredientų kiekius mažinkite)
- tyras vanduo: 2 litrų
- jūros druska be jodo: 4 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
- Aptepui:
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų (45 mililitrų)
- paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto (rūkyta paprika ne itin tinka, galite dėti ir sutraiškytų kadagio uogų)
- šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio (arba sutraiškytų raudongrūdžių pipirų su 1 valgomuoju šaukštų medaus)
- česnakas: 4 skiltelių (sutrintų į tyrelę)
- Iš pradžių į puodą pilkite 2 litrus vandens, vandenyje maišydamos ištirpinkite 4 valgomuosius šaukštus druskos (ir cukrų, jeigu jį naudosite). Tada krūtinėlę nuplaukite bei pamerkite pasūdytame vandenyje. Šiame etape idealiausia puodą statyti tiesiai į kriauklę, nes vandens perteklius gali lietis per puodo kraštus. Palikite puodą su mirkstančia krūtinėle vėsioje vietoje, pvz. garaže arba po stalu virtuvėje, maždaug 3-6 valandoms (arba galite krūtinėlę marinuoti šaldytuve 2 paras).
- Tuomet dubenėlyje sumaišykite nurodytus "aptepo" ingredientus. Kalakutienos krūtinėlę ištraukite iš vandens bei lengvai nusausinkite, įtrinkite iš visų pusių paruoštu "aptepu", dėkite į sausą špižinę keptuvę.
- Tada labai karštai įkaitinkite orkaitę - iki 250 laipsnių temperatūros. Mėsą keptuvėje statykite orkaitėn, uždarykite orkaitę labai sandariai bei kepkite pusvalandį (jeigu naudosite tik puselė krūtinėlės - 20 minučių) - jokiais būdais orkaitės nevarstykite.
- Išjunkite orkaitę, bet nepradarykite - visa kaitra privalo likti viduje. Eikite miegoti (krūtinėlė toliau kepa).
- Po maždaug 8-12 valandų pjaustykite krūtinėlę griežinėliais bei patiekite į stalą šalia mišrainės arba su krienų padažu. Skanaus!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kiaušinius dažome natūraliai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
Šniceliai su balta duona ir padažu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Vokiški silkės suktinukai
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Šventėms – tortas „Snickers“
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE