Kalakutienos iešmeliai orkaitėje su jogurto padažu
Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos

Ingredientai
- kalakutienos faršas: 550 gramų
- svogūnai: 1 nedidelio
- česnakas: 2 skiltelių
- džiovintos petražolės: 1,5 arbatinio šaukštelio
- saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- čili pipiro milteliai: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- kumino milteliai: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- natūralus jogurtas: 1 stiklinės
- agurkai: 1 nedidelio
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- šviežios susmulkintos petražolės: 1 saujelės
- česnakas: 1 skiltelės
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Jogurto padažas: Česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite česnako spaustuku.
2. Tada agurką sutarkuokite stambesne tarka.
3. Česnaką, agurką ir kitus padažo ingredientus sumaišykite viename indelyje ir palikite šaldytuve, kol ruošite kalakutienos iešmelius.
4. Kalakutienos iešmeliai orkaitėje: Šiam patiekalui pagaminti prireiks 10 medinių iešmelių. Iešmelius sudėkite į indą ir užpilkite vandeniu. Palikite mirkti maždaug 15-20 minučių. Vandenyje išmirkę iešmeliai nedegs kai keps orkaitėje.
5. Kalakutienos faršą sumaišykite su visais prieskoniais.
6. Svogūną nulupkite, sutarkuokite ir sumaišykite su faršu.
7. Česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite česnako spaustuku ir sumaišykite su faršu. Faršą galima palikti šaldytuve per visą naktį arba kelioms valandoms, kad atsiskleistų visi skoniai, bet galima kepti ir iškart.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
9. Imkite po nedidelę saujelę faršo, uždėkite ant iešmelio, gerai suspauskite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos.
10. Iešmelius kepkite 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir paskui 3 minutes su grilio funkcija.
Panašūs receptai











